K. K. Downing sympatiseeraa Mötley Crüen oikeuteen haastanutta Mick Marsia – ”Olen itsekin täysin samanlaisessa tilanteessa”

9.4.2023 20:41

Mötley Crüen ympärillä on riittänyt draamaa sen jälkeen, kun kitaristi Mick Mars tiedotti jättäytyvänsä kiertue-elämästä sivuun selkärankareuman vuoksi. Marsin sanojen mukaan hänen oli tarkoitus pysyä edelleen yhtyeen riveissä, mutta orkesterin leirissä veto nähtiin eroilmoituksena.

Mars jätti kuluvalla viikolla Los Angelesin tuomioistuimelle haasteen, jonka tavoitteena on päästä käsiksi bändin taloustietoihin. Marsin mukaan muut jäsenet yrittivät näet savustaa hänet ulos bändistä ja leikata samalla hänen osuutensa kiertuetuloista murto-osaan entisestä.

”En tiedä pitäisikö minun sanoa tätä, mutta… nuo kaverit ovat yrittäneet savustaa minut ulos vuodesta 1987 ja yrittäneet korvata minut”, Mars totesi myöhemmin Varietylle.

Entinen Judas Priest -kitaristi K.K. Downing sanoo nyt samaistuvansa Marsin tilanteeseen. Priestistä vuonna 2011 eronnut Downing puhui aiheesta Blabbermouthille.

”Tunnen sympatiaa häntä kohtaan, koska olen itsekin täysin samanlaisessa tilanteessa. Se on näin lievästikin ilmaistuna hyvin inhottavaa. Ihmisen tulisi voida jäädä eläkkeelle, kun on ensin käyttänyt elämänsä rakentaakseen bändille nimeä, mainetta, suosiota ja arvoa. Varsinkin, kun on kyse sairaudesta”, Downing toteaa.

”Minun tapauksessani me valmistauduimme vuonna 2010 lähtemään Epitaph-kiertueelle, minkä oli tarkoitus jäädä bändin viimeiseksi. Minua painostettiin tekemään ep-levy kiertueen tueksi, mitä en todellakaan halunnut. En todellakaan halunnut päättää uraani ep-levyyn. Niinpä heitin pyyhkeen kehään ja lähetin kirjeen, jossa ilmoitin jääväni eläkkeelle.”

”Tarkoitukseni oli nimenomaan jättää vain jäähyväiskiertue tekemättä. Mutta sitten muu bändi päättikin jatkaa ja pysytellä edelleenkin aktiivisena. Jos olisin tiennyt siitä, olisi saattanut tehdä toisenlaisia ratkaisuja. Siksi siis sympatisoin Mickiä, koska meidän tapauksemme ovat hyvin identtisiä.”

Downing sanoo muiden Judas Priest -jäsenten myös ”kääntyneen joukolla” häntä vastaan ja antaneen hänelle ”potkut” Priestin omaisuutta hallinnoivasta yhtiöstä.

”Mick taisi puhua juuri samasta asiasta, ja vaikuttaa siltä, että hänenkin yhtyeensä muut jäsenet yrittävät samaa”, Downing toteaa.

Downing lisää haluavansa puhua kokemuksistaan varoittaakseen muita muusikoita, etteivät he päätyisi vastaavanlaiseen tilanteeseen.

Lisää luettavaa