Mötley Crüe -leiristä kommentoitiin Mick Marsin nostamaa syytettä: ”Valitettava ja täysin perusteeton”

Mars sanoo bänditoveriensa "savustaneen" kitaristin ulos bändistä ja pimittäneen hänelle kuuluvia tuloja.
7.4.2023 08:43

Uutisoimme eilen Mötley Crüe -kitaristi Mick Marsin haastaneen bänditoverinsa ja vaatii näitä paljastamaan bändin talouteen liittyviä asiakirjoja, jotka kitaristi sanoo muun yhtyeen tietoisesti pimittäneen häneltä. Torstaina Los Angelesin oikeusistuimeen jätetyssä kanteessa myös väitetään muun yhtyeen yrittävän syrjäyttää ja ”savustaa” hänet ulos bändistä.

Mick Mars ilmoitti viime syksynä, ettei hän aio enää jatkaa Mötley Crüen keikkakokoonpanossa, mutta pysyy bändin jäsenenä ja on valmis studiohommiin tai soittamaan yksittäisiä pistokeikkoja. Päivää myöhemmin yhtye teki kuitenkin ilmoituksen, jossa sanottiin Marsin eläköityneen kokonaan. Marsin mukaan bändi vaati kitaristia allekirjoittamaan eropaperin, jossa tämä luopuu osuudestaan (25 prosenttia) yhtyeen bisneksistä saaden vastineeksi ainoastaan 5 prosenttia parhaillaan käynnissä olevan kiertueen tuotoista.

Mötley Crüe -leiri kommentoi Marsin nostamaa syytettä Variety-lehdelle ja yhtyeen asianajajien mukaan kiertueiden lopettaminen on heidän näkökulmastaan sama asia kuin bändistä eroaminen. Bändin edustajat myös katsovat Marsille tarjotun kompensaation olleen ”erittäin reilu” siihen nähden, että yhtye ei heidän mukaansa ole Marsille ”mitään velkaa”.

”Mickin syyte on valitettava ja täysin perusteeton. Mick oli mukana vuonna 2008 allekirjoittamassa sopimusta yhdessä muiden kanssa, jonka mukaan yksikään eroava osakas ei missään tapauksessa ole oikeutettu saamaan rahallista korvauksia keikoista”, kommentoi bändin asianajaja Sasha Frid.

Marsin kanteessa myös väitetään muun bändin, erityisesti basisti Nikki Sixxin ”kaasuvalottaneen” kitaristia vähättelemällä toistuvasti tämän soittokykyä. Muun bändin mielestä Mars ei pystynyt edellisellä kiertueella hoitamaan tonttiaan vaan soitti jatkuvasti vääriä sointuja tai jopa vääriä biisejä. Marsin mukaan hän oli kuitenkin bändistä ainoa, joka soitti sataprosenttisesti livenä kiertueella muiden turvautuessa kokonaan tai osittain taustanauhoihin. Marsin mukaan esimerkiksi Sixx ”ei soittanut nuottiakaan” itse vaan hänen bassonsa tulivat nauhalta. Hänen mukaansa myös valtaosa laulaja Vince Neilin osuuksista ennalta äänitetyiltä taustanauhoilta.

Bändin asianajaja Frid tyrmää Marsin väitteet ja toimitti Varietylle liitteen, jossa Mötley Crüen edellisellä kiertueella mukana ollut kiertuemanageri sekä useat teknikot kertovat Marsilla olleen suuria vaikeuksia soittonsa kanssa.

”Myös nämä [Marsin] väitteet yhtyeen esiintymisistä ovat yhtä valitettavia. Mötley Crüe on aina soittanut biisinsä livenä, mutta viime kiertueella Mickillä oli suuria vaikeuksia muistaa sointuja, hän soitti vääriä biisejä ja teki runsaasti muita virheitä, jotka johtivat hänen eroamiseensa. Bändin kiertuehenkilökunta voi todistaa tämän”, Frid vastaa taustanauhasyytöksiin.

”Bändi yritti kaikkensa suojellakseen häntä ja pitää nämä asiat poissa julkisuudesta suojellakseen Mickin perintöä. Valitettavasti Mick valitsi nostaa syytteen heittääkseen lokaa bändin niskaan. Bändi tuntee kuitenkin Mickiä kohtaan empatiaa, toivottaa hänelle kaikkea hyvää ja toivoo, että hän saisi jatkossa opastusta tahoilta, joita ei aja ahneus.”

Lisää luettavaa