Kaikki Ritchie Blackmoren vanhat Rainbow-kumppanit eivät olleet yksinomaan mielissään viime vuoden reunion-keikoista

Deep Purple.

Deep Purplen basisti Roger Glover, joka toimi myös Rainbow’n jäsenenä vuosina 1979–84, kertoi Antihero-sivuston haastattelussa Deep Purplen nykymenosta, kirjasuunnitelmistaan ja hieman myös Ritchie Blackmoresta.

Glover liittyi Rainbow’n riveihin vuonna 1979 ja soitti neljällä yhtyeen albumilla. Blackmore toi bändin viime vuonna takaisin esiintymislavoille täysin uudella kokoonpanolla, jossa oli mukana myös Stratovariuksesta tuttu Jens Johansson. Glover ei ollut ilmeisesti uudesta miehistöstä pelkästään innoissaan.

”Ei minulla ole siitä suuria mielipiteitä. Toivotan hänelle onnea”, Glover aloitti vastauksensa.

”Tosin tavallaan sen kutsuminen Rainbow’ksi… Ajattelin, että hänellä on oma nimensä, ehkä hänen olisi pitänyt lähteä liikkeelle vain Ritchie Blackmorena ja soittaa upean bändin kera. Mutta en halua väheksy häntä lainkaan. Olen yhtä plajon Ritchien fani kuin kuka tahansa. Olen onnellinen, että olen saanut työskennellä hänen tasoisensa muusikon kanssa. Toivotan siis hänelle onnea.”

Gloverilta kysyttiin myös, kuka on ollut inspiroivin muusikko, jonka kanssa hän on työskennellyt. Siihen mies tarjosi vastaukseksi hieman yllättävä vaihtoehtoa.

”Gary Moore asui minun lähelläni Amerikassa vuosia siten. Se oli sitä aikaa, kun hän oli julkaissut Still Got the Bluesin (1990). Perheemme tunsivat toisensa ja söimme usein yhdessä. Sitten yhtenä päivänä, juuri ennen kuin hän palasi Englantiin, hän vieraili studiollani”, Glover kertoo.

”Soitin hänelle yhtä biisiä, jota olin työstämässä. Hän kysyi: ’Ai, haluaisitko siihen vähän kitaraa?’ Minä vastasin, että ’enpä ollut tullut ajatelleeksi, mutta anna mennä’.”

”Hän tarttui Stratocasteriini, jonka kielet olivat varmaan Noaan arkin ajoilta, ja kytki sen bassovahvistimeen. Ja siinä se oli. Hän taltioi biisiin jotain aivan upeaa. Hän soitti kolme ottoa, ja sitten hänen täytyi lähteä lentokentälle.”

Kappaletta ei ole Gloverin mukaan koskaan julkaistu, mutta hän lupaa sen näkevän päivänvalon ”vielä jonain päivänä”.