”Kaikkihan nyt haluavat työskennellä Bobin kanssa” – Kiss-basisti muistelee yhteistyökuvioitaan Bob Dylanin kanssa

Gene Simmons toteaa Dylanin kanssa säveltämisen olevan yksi uransa kohokohdista.

Kiss-basisti Gene Simmons julkaisi hiljattain massiivisen kokoelmalevyn The Vault Experience: 1966-2016, johon on koottu käytännössä kaikki mahdollinen miehen soolouraan liittyvä materiaali. Setissä on mukana muun muassa taltiointi Simmonsin ja Bob Dylanin yhteisestä sävellystuokiosta, jonka hedelmiä on kuultu Kiss-miehen vuonna 2004 julkaistulla Asshole-soololevyllä.

Simmons muisteli yhteistyökuvioitaan Dylanin kanssa hiljattain The Rhino Podcastin haastattelussa (jonka voit kuunnella kokonaisuudessaan artikkelin lopussa), todeten heidän yhteisen jamihetken lukeutuvan tämän uran suurimpiin kohokohtiin.

– Kuten moni muukin asia elämässäni, Bob Dylan/Gene Simmons -suhde alkoi, koska en välitä seurauksista. On vain kaksi vaihtoehtoa: joko ihmiset ajattelevat, että ”Oletko pilvessä? Miksi kuvittelet että voisit säveltää Bob Dylanin kanssa?” tai ”Totta kai, miksipä ei?”. Todennäköisyys on siis 50-50, joten otin puhelimen käteeni ja soitin Bobin managerille, Simmons muistelee.

– Hänen managerinsa totesi minulle, että ”Kaikkihan nyt haluavat työskennellä Bobin kanssa”, mutta kahden päivän kuluttua Bob saapui akustisen kitaran kanssa talolleni valkoisessa pakettiautossa. Istuimme alas kitaroinemme ja aloimme vain rämpytellä ja keksiä ideoita: lyriikoita, melodioita, sointukulkuja. Saimme näin aikaiseksi kolme biisiä.

Faneilla on ollut myös mahdollisuus – sievoista summaa vastaan toki – tilata kokoelmasetti Simmonsin henkilökohtaisella kotiinkuljetuksella. Simmons sanoo halunneensa tarjota faneille tällaisen ainutlaatuisen tilaisuuden, koska ei koskaan saanut itse kokea vastaavaa lapsena.

– Elvis ei koskaan koputtanut oveeni ja huutanut, että ”Hei Gene, avaa ovi! Elvis täällä, tässä uusi albumini”, Simmons toteaa.

– Fanin ja bändin välillä on aina tietty etäisyys. Olet lavalla ja fanit istuvat penkeillä tai seisovat permannolla välimatkan päässä. Jos kävelen kadulla tai olen menossa hotelliini, turvamiehet pitävät heitä loitolla. Nyt en käytä edes yksityiskonetta, vaan matkustan ympäri maailmaa kaupallisilla lennoilla ja vien kokoelman niille, jotka sen haluavat. Ja se olen todellakin minä itse eikä mikään UPS-lähetti.

– Haluan järjestää isoimmat mahdolliset juhlat ja lähteä henkilökohtaiselle matkalle tapaamaan faneja, jotka ovat tehneet kaiken tämän mahdolliseksi. Tiedän, että se kuulostaa kornilta, mutta minulla on siihen varaa. Teen tämän, koska kukaan muu ei ole niin aiemmin tehnyt.