Kakkasiko Mike Patton todella Axl Rosen mehupurkkiin ysärillä? – Faith No More -basisti kertoo vihdoin totuuden legendan taustalta

Mike Patton toimii muiden kiireidensä ohessa Dead Crossin solistina.

Kuten tunnettua, rock-rundien ympärillä riittää tarinoita, myyttejä ja mysteerejä muutamankin sukupolven eteenpäin kerrottavaksi. Yksi kuuluisimmista näistä tarinoista kietoo sujuvasti yhteen Faith No More -solisti Mike Pattonin, Guns N’ Roses -pomo Axl Rosen, ulostamisen ja appelsiinimehun – eli käytännössä kaiken, mitä hyviin tarinoihin nyt ylipäätään vaaditaan. Legendan mukaanhan Patton olisi löytänyt appelsiinimehupurkin Rosen pukuhuoneesta yhtyeiden kiertäessä hetken aikaa yhdessä vuonna 1991, ulostanut siihen ja laittanut purkin takaisin Rosen löydettäväksi. Tapausta on käsitelty sittemmin paitsi huhupuheissa ja lukemattomissa haastatteluissa, myös aina kirjoissa ja muissa enemmän tai vähemmän virallisissa historiikeissa saakka.

Nyt Faith No Moren basisti Billy Gould on päätynyt valottamaan totuutta huhujen taustalla Classic Rockille. Mieheltä näet kysyttiin suoraan, ovatko vuosien takaiset hurjat Patton-tarinat totta vai tarua.

– Vähän kumpaakin. Meillä oli hauskaa olla luomassa sellaista julkista imagoa, mutta Axl-juttua ei tapahtunut.

Vaikka Rose ei siis koskaan löytänytkään ylimääräistä materiaa mehunsa seasta, mies piti silti lämppäribändilleen tiukan puhuttelun kaikesta sen herättämästä yleisestä pahennuksesta.

– Se on totta. Sanoisin myös, että me todellakin ansaitsimme sen.