Kaksi indielafkaa on joukosta poissa – Exogenic ja Gaea lopettavat toimintansa

Muun muassa Palefece, Pindandwefall ja Teksti-tv 666 ovat nyt vailla kotia.
18.9.2015 10:35

Vuodesta 1996 saakka toiminut indielabel Exogenic Music Group lopettaa musiikin julkaisu- ja kustannustoimintansa. Samalla päättyy taival myös Gaea Booking & Recordsilta, jonka Exogenic osti vuonna 2011.

“Syyt julkaisutoiminnan lopettamiseen ovat taloudelliset”, kommentoi päätöstä ytimekkäästi Exogenicin omistaja Jacob Ehrnrooth.

Helsinkiläinen Exogenic julkaisi alkuvuosinaan pääasiassa elektronista musiikkia, mutta on viimeisen kymmenen vuoden aikana laajentanut rosteriaan. Yhtiön suurin menestys oli Palefacen platinaa myynyt Helsinki–Shangri-La. Lisäksi talliin on kuulunut sellaisia artisteja kuin Tundramatiks, Idiomatic, Texas Faggott ja Accu.

Tamperelainen Gaea on puolestaan kymmenen toimintavuotensa aikana julkaissut muun muassa Pintandwefallia, Death Hawksia, Teksti-tv 666:ta, French Filmsiä ja The Hearingia. Gaean toiminnan pääpaino on etenkin viime vuosina ollut keikkamyynnissä ja livetuotannoissa.

Tämähän tarkoittaa tietenkin myös sitä, että nyt olisi iso nippu hienoja artisteja vapaalla jalalla. Toivottavasti uusi, hyvä koti löytyy.

Otetaan loppuun vielä Exogenicin ja Gaean muistoksi pari näytettä. Kiitos näistäkin hyvistä biiseistä!

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa