Kaksoistornit tulessa – onko tämä rockhistorian käsittämättömin yhteensattuma?

11.9.2016 10:17

Tasan viisitoista vuotta sitten, 11. syyskuuta 2001, tapahtui Al-Qaidan masinoima terrori-isku Yhdysvalloissa, jonka seurauksena New Yorkissa sijainneet World Trade Centerin kaksoistornit tuhoutuivat. (Salaliittoteoreetikot ovat toki jotakin muuta mieltä iskujen takapiruista).

Tornit alkoivat palaa aamuyhdeksän maissa tapahtuneiden iskujen jälkeen. Kuinka ollakaan, New Yorkin seudulta kotoisin olevan Dream Theaterin massiivinen livejulkaisu Live Scenes From New York iskeytyi kauppoihin samana aamuna.

Suorastaan uskomaton yhteensattuma on tietenkin se, että alkuperäisen konserttitaltioinnin kantta koristi kuva ”isosta omenasta” ja liekehtivistä eteläisen Manhattanin kaksoistorneista. Niin, mitkä todellakin ovat todennäköisyydet sille, että tällaista tapahtuu, vieläpä kutakuinkin samoilla kellonlyömillä? (Mitähän ne salaliittoteoreetikot sanovat tästä?).

Live Scenes From New York vedettiin luonnollisesti markkinoilta ”niin pian kuin mahdollista” ja julkaistiin uudella kannella. Kaupatut kopiot ovat toki tänä päivänä harvinaisuuksia.

Ihan yhtä hurjaan yhteensattumaan ei yllä Slayer, mutta onhan sekin vähintään ”mielenkiintoista”, että yhtyeen God Hates Us All -albumi ilmestyi tuona samana terrori-iskujen aamuna. Levyn alkuperäinen otsikko oli Soundtrack To The Apocalypse ja sitä kaunistavat esimerkiksi kappaleet God Send Death, Bloodline, War Zone, Here Comes The Pain ja Payback.

Tässäpä siis lepopäivän soundtrack:

Lisää luettavaa