Kantritohtoria ja Bluesministeriä tukeva adressi annettiin eteenpäin – Yle kommentoi tilannetta

5.1.2023 11:56

Kun joulukuussa tuli tieto, että Yle aikoo lopettaa viikottaiset Teppo Nättilän ja Esa Kuloniemen toimittamien musiikkiohjelmien lähetykset, nousi juurimusiikin ystävien keskuudessa kapina. Kantritohtorina ja Bluesministerinä tunnetut Nättilä ja Kuloniemi ovat oman alansa vankkoja asiantuntijoita, ja miesten huolella kasaamat lähetykset ovat ilahduttaneet vaateliasta musiikkiyleisöä jo vuosikymmenet. Ohjelmia on tarkoitus esittää vastaisuudessa kesäsarjoina, mutta tämä ei uskollisia kuulijoita lämmitä. Niinpä esimerkiksi Esa Pulliainen jyrähti happamasti, että hänen puolestaan Yle voi lopettaa myös Agentsin musiikin soittamisen, mikäli tälle linjalle lähdetään.

Netissä alettiin pian kerätä nimiä Nättilän ja Kuloniemen erikoisohjelmia puolustavaan adressiin. Tempauksen laittoivat alulle Antti Karkiainen ja Finnish Blues Societyn puheenjohtaja, Blues Newsin päätoimittaja Maiju Lasola. Adressi keräsi 6630 allekirjoitusta, ja nyt se on luovutettu eteenpäin. Blues News kertoo, että adressin vastaanottivat Yle radion ja audion päällikkö Jonna Ferm sekä Ylen musiikkiohjelmien vastaava tuottaja Miikka Maunula.

Tilaisuuden jälkeen Ferm ja Maunula lähettivät Blues Newsille sähköpostitse julkisen vastauksen, jossa kiitetään kaikkia asianosaisia monipuolisesta keskustelusta, mutta alkuperäistä suunnitelmaa ei muuteta. Kantritohtori ja Bluesministeri siirtyvät kesäsarjoiksi, kuten puhe on ollut.

”Haluamme tarjota monipuolisia ohjelmia ja sisältöjä Ylen eri alustoilla tulevaisuudessakin, tosin kaikkia ei koko ajan juuri samalla ohjelmapaikalla tai lähetysmäärillä. Niin ikään Bluesministeriä tai Kantritohtoria ei ole tarkoitus lopettaa. Seuraavat uudet jaksot ohjelmista kuullaan kesäkuun alussa uudella, varhaisemmalla lähetyspaikalla, jolla toivottavasti löytyy myös uusia juurimusiikin ystäviä. Lisäksi Areenassa on noin 50 jaksoa molempia ohjelmia, joiden kautta on mahdollisuus päästä kuuntelemaan sisältöjä koska vaan”, sähköpostissa sanotaan.

”Tutkimme myös uudenlaisia juurimusiikin sisältöjä, esimerkiksi pidempiä Roots-teemailtoja jo tälle keväälle sekä podcasteja, jotka toivottavasti palvelisivat hieman toisenlaisella ohjelmamuodolla niitä, joita emme tähän asti ole tavoittaneet. Toki toivomme, että myös Roots-ohjelmien nykyiset ystävät löytävät nämä sisällöt. Tästä kävimme hyvän yhteisen keskustelun myös adressin luovuttajien kanssa.”

Lue koko vastaus Blues Newsin kotisivuilta. Ainakin nyt on tosissaan yritetty.

Lisää luettavaa