Kanye West syyllinen Rolling Stone -kohuun?

25.7.2013 23:06

Kuten tämäkin sivusto äskettäin kertoi niin amerikkalaislehti Rolling Stone nosti kansikuvapojakseen Bostonissa pommi-iskun tehneen Dzhohar Tsarnajevin – ja tämähän nostatti varsinaisen kansanliikkeen Yhdysvalloissa. Tuhansien ihmisten suuttumuksen taustalla on erityisesti se ajatus, että arvostettu lehti esittää amerikkalaisia pommeillaan tappaneen Tsarnajevin ”rocktähtimäisenä hahmona” eikä suinkaan ”julmana ja epämiellyttävänä terroristina”.

Paheksuvien kommenttien takana ovat muun muassa niinkin arvostetut tahot kuin Massachusettsin kuvernööri Deval Patrick ja Bostonin kaupunginjohtaja Thomas Menino. Monet ovat myös nostaneet esiin Rolling Stonen vanhan Jim Morrison -kannen, joka muistuttaa jonkin verran tuoreimman lehden kansikuvaa.

”Hauskinta” koko asiassa on se, että ”luotettava lähde” on kertonut amerikkalaisjulkaisu Gawkerille, että uusimman Rolling Stonen kannessa piti itse asiassa olla Kanye West – aina hiphop-suuruuden kieltäytymiseen asti. Se olisikin ollut peräti jo kolmas Yeezus-albumiin liittyvä haastattelu (ainakin se toinen, The New York Timesille annettu haastattelu, kannattaa lukea).

Tässä yhteydessä lienee sopivaa kertoa myös sellainen uutinen, että Kanye West on saanut oman videopelinsä – Kanye Quest 3030 -peli on ladattavissa täältä.

Traileri näkyy tässä alla:

Lisää luettavaa