Kävipä kerran, että ryypiskelleet Bruce Dickinson ja Ozzy Osbourne suunnittelivat pöllivänsä taksin – ”Sinä hämäät, minä kolkkaan kuskin”

6.8.2023 15:03

Ozzy Osbournen edesottamukset 70- ja 80-luvuilla ovat synnyttäneet monen monta legendaa. Omien sekoilujensa lisäksi Pimeyden prinssillä oli kuitenkin myös taipumus taivutella muitakin mukaan hullutuksiinsa. Näin oli vähällä käydä aikoinaan Iron Maiden -solisti Bruce Dickinsonillekin.

Dickinson vieraili parisenkymmentä vuotta sitten brittiläisessä Clarkson-talk showssa, joka pyöri paikallisessa televisiossa vuodet 1998-2000. Top Gearista sittemmin paremmin tunnettu juontaja Jeremy Clarkson kyseli, millaista Ozzyn kanssa oli viettää aikaa. Vastauksessaan Dickinson paljasti erään illanvieton aikana esiin nousseen hurjan suunnitelman.

”Tästä on jo kauan, mutta olin kumonnut kuppia ja Ozzy ehdotti, että pöllisimme taksin”, Dickinson aloittaa muistelonsa. ”Minut oli lukittu hotellihuoneeseeni, mutta karkasin ikkunan kautta baariin. Siellä ei ollut ketään, joten istuin alas ja ajattelin, että ’kun joku tulee, heidän on parempi ottaa juotavaa.’ Tilasin 50 kaljaa ja istuskelin sitten siellä.”

”Oz tuli paikalle seurueineen ja ensimmäinen juttu, jonka hän minulle sanoi, oli: ’Olen lopettanut juomisen. Kokonaan.’ Sitten hän istu alas ja sanoi: ’Ottaisin tupla-Brandyn, kiitos.'”

”Kun hän oli juonut pari kaljaa hän sanoi minulle: ’Pöllitään taksi.’ ’Miten me sen teemme?’ kysyin. Hän siihen: ’No, kutsut taksin paikalle ja minä harhautan kuskia – ei, sinä hämäät ja minä kolkkaan kuskin! Osaatko ajaa?’ Vastattuani myöntävästi hän tokaisi: ’Hyvä, minä en.'”

Mikä huolestuttavinta, Ozzy lisäsi vielä, ”ei huolta, olen tehnyt tämän ennenkin.”

Joku onnistui kuitenkin estämään kaksikon aikeet ennen suunnitelman varsinaista täytäntöönpanoa.

”Luulen, että joku kuuli keskustelumme ja pani sille pisteen”, Dickinson toteaa.

Katso haastattelupätkä alta.

Lisää luettavaa