Kävipä kerran kauan sitten niin, että Devin Townsend teki kakkakepposen Steve Vaille

14.12.2020 09:30

Kanadan progekummajainen Devin Townsend kertoi kuulumisiaan Kerrangille tässä päivänä muutamana. Townsend kertoo haastattelussa muun muassa musiikista, mielenterveyshäiriöistä ja ulkopuolisuuden tuntemuksista – sekä eräästä ajanjaksosta Steve Vain kiertueella, kun Townsend keksi vähän värikkäämmän tavan ilmaista harmistustaan.

Townsend toimi Vain soolobändin laulajana 1990-luvun alussa, ja tuo ajanjakso oli samalla kanadalaisen ensikosketus rockmaailman kärkikahinoihin. Isoja keikkoja riitti, mutta kokemus ei ollut täysin miellyttävä.

”Soitimme esimerkiksi Aerosmithin kanssa ja esiinnyimme The Tonight Show’ssa, eli hyppäsin suoraan syvään päähän”, Townsend muistelee.

”Se oli hurja kokemus kaverille, joka ei ollut nähnyt mitään vastaavaa aiemmin. En ollut koskaan esiintynyt suurille areenoille. Olin aina ollut hyvin idealistinen musiikin suhteen, ja kun muutin noihin aikoihin Los Angelesiin, kuvittelin kaikkien muusikoiden tuntevan samalla tavalla. Kuvittelin musiikkialan olevan empaattinen ja huolehtiva, mutta kaiken kaikkiaan se on aika epämiellyttävää touhua. Illuusioni rikkoutuivat pian, ja pian halusin vain räjäyttää kaiken.”

Tästä tarmosta sai osansa myös bändijohtaja Steve Vai. Kitarajumala Vai ei ollut hankalin mahdollinen soittokaveri, mutta sen verran haastava kuitenkin, että Townsendilla alkoi pinna kiristyä.

”Hän oli juuri lopettanut pestinsä Whitesnakessa, eli hän oli tuolloin aikamoinen rocktähti. Nyt kolmekymmentä vuotta myöhemmin suhteemme on parantunut ja olemme aika läheisiä. Noihin aikoihin en kuitenkaan osannut ilmaista kunnolla tyytymättömyyttäni, joten kehitin kaikenlaisia temppuja. Väänsin paskat hänen kitaralaukkuunsa, noin esimerkiksi”, Townsend kertoo.

”Luulisin, että se oli hänestä hämmentävää. Ajattelin, että näin tekemällä ilmaisisin yksiselitteisesti tyytymättömyyteni asioiden tilaan.”

Miten mukava mielikuva! Olisihan se voinut olla kiinnostavaa kuulla, millaisen keskustelun Vai ja Townsend ovat tämänkin episodin jälkimainingeissa käyneet.

Lisää luettavaa