Kävipä kerran niin, että Eddie Van Halen keskeytti Whitesnake-pomon ja Led Zeppelin -kitaristin rauhallisen teehetken

3.11.2020 21:08

Whitesnake-luotsi David Coverdale on muistellut viimeistä kohtaamistaan edesmenneen Eddie Van Halenin kanssa. Coverdalen mukaan kitarasankari ilmaantui yllättäen keskeyttämään hänen ja Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Pagen rauhaisan teehetken.

”Kun näin Edwardin viimeisen kerran, istuimme hotellihuoneessani Jimmyn kanssa”, Coverdale muistelee Eonmusicin haastattelussa. ”Kello oli jotain kymmenen aamulla ja meillä oli hyvin elegantti herrasmiesten teehetki meneillään – teepannu ja kaikki! Oveen koputettiin, tuottajani Michael McIntyre nousi avaamaan sen, ja seuraavaksi hänen leukansa loksahti lattiaan sillä hän on täysi Van Halen -fani.”

”Eddie kysyi, ’Onko David paikalla?’ En ollut edes kirjautunut omalla nimelläni! Mikey tulee ja sanoo, että ’Öh, se on Van Halen’, ja Eddie syöksyy hänen ohitseen sisään”, Coverdale jatkaa. ”Kysyin, että ’Edward, miten menee?’, hän sanoi, ’Ihan hyvin, kiva nähdä sinua… ah, Jimmy Page! Jimmy Page!'”

Ensitöikseen Van Halen suuntasi huoneen minibaarille.

”Hän nappasi vittu Heinekenin, meni Jimmyn luokse, otti akustisen kitarani ja alkoi kyselemään, että ’Kuinka sinä soitit tämän vitun jutun?’ Se oli hämmästyttävää. Eddie Van Halen ja Jimmy Page istuivat siellä, Eddie Heinekenin ja Jimmy ja minä teekupposten kanssa.”

Coverdale kertoo tienneensä Van Halenin kohtaloksi koituneesta syövästä jo pidemmän aikaa ja keskustelleensa aiheesta myös entisen Van Halen -solisti Sammy Hagarin kanssa.

”Sammyllä oli edelleen tunne, että hänellä tulisi olemaan vielä uusi mahdollisuus Van Halenin laulajana”, Coverdale sanoo. ”Mutta en usko Eddien kyenneen siihen.”

Lisää luettavaa