Kävipä kerran niin, että James Hetfield tempaisi Lars Ulrichia nyrkillä Metallican keikan jälkeen

5.10.2023 09:00

Bändissä soittaminen on tavallisesti (ja parhaimmillaan) suurten tunteiden värittämää touhua. Siinä tunteet kuohuvat, kun oikein taidetta tehdään, ja välillä nämä tunteet saattavat kuohahtaa jopa ylikin. Niin on käynyt myös sellaisessa orkesterissa kuin Metallica, jonka alkuaikoina tilanne äityi keikan jälkeen oikein käsirysyksi.

Aiheesta kertoo Classic Rock, joka löysi Youtyben kätköistä parin vuoden takaisen Howard Sternin lähetyksessä taltioidun videohaastattelun, jossa yhtye itse kertoo tapauksesta. Tilanne koettiin aivan Metallican uran alussa, kun bändi pääsi keikalla soittamaan ensimmäistä kertaa encoren.

”Soitimme Los Angelesin The Troubadour -klubulla, ja se oli ensimmäinen keikka koskaan, kun meiltä pyydettiin encorea. Bändi oli ollut olemassa jotain kuusi tai yhdeksän kuukautta”, Lars Ulrich kertoi haastattelussa.

”Seisoskelimme lavan takana keskustelemassa siitä, minkä biisin soittaisimme, ja sanotaanko nyt, että siinä oli erilaisia mielipiteitä. Minä ehdotin kappaletta, joka alkoi rumpuintrolla, ja James ehdotti jotain muuta. Palasimme lavalle ja aloitin sen biisin, joka käynnistyy rummuilla. Niinpä kun poistuimme lavalta sain vähän nyrkistä vatsaan. En pystynyt seisomaan suorassa enää loppuiltana.”

Ulrich jatkaa kuitenkin sovittelevasti, että monina Hetfield myös oli hänen tukena ja turvanaan monissa tilanteissa hurjina nuoruusvuosina.

”Koko 1980-luvun aikana James auttoi minua, kun jouduin ongelmiin suuren suuni vuoksi. Oli sellaisia kertoja, kun olut virtasi ja saatoin sanoa vääriä asioita väärille ihmisille”, Ulrich kertoo.

”James oli aina siinä ikään kuin isoveljenäni. Minä tavallisesti pakenin paikalta, mutta James pisti asiat järjestykseen puolestani.”

Lisää luettavaa