Kävipä kerran niin, että Mike Patton päätti virtsata Axl Rosen teleprompterin päälle – nyt Faith No More -solisti kertoo miksi

Mike Patton on mies, joka ei juuri kuvia kumartele. Tähän kun yhdistetään miekkosen kiintymys erinäisten ihmiskehon eritteiden kanssa tehtäviin kepposiin, saadaan aikaan jokaisen pomotteluun/muiden tavalla tai toisella huonoon kohteluun taipuvaisen henkilön pahin painajainen.

Pattonin edesottamuksista liikkuu monenlaista legendaa, mutta huomionarvoisesti monet näistä tarinoista tuntuvat liittyvän Guns N’ Rosesiin ja erityisesti sen nokkamieheen Axl Roseen. Suurin osa ko. tarinoiden tapahtumista ovatkin peräisin ajalta, jolloin Faith No More kutsuttiin Metallican kanssa rundanneen yhtyeen lämppäriksi vuonna 1992.

Toki myös gunnareilla oli tapanaan tehdä erinäisiä jekkuja kanssaihmisilleen. Uhreiksi valikoituivat useimmiten yhtyeen lämmittelijät, aivan kuten he itse olivat bändin alkuaikoina joutuneet kestämään kaikenlaista kiusantekoa Mötley Crüelta ja vastaavilta. Harvat uskalsivat maksaa pottuja niin sanotusti pottuina, mutta Patton ja kumppanitpa päättivät olla jäämättä toimettomina tuleen makaamaan.

”Olin yhtenä päivänä vain todella tylsistynyt. Noiden kundien kanssa rundaaminen oli pettymys — ikävä sanoa näin”, Patton toteaa Regis Tadeun isännöimän podcastin haastattelussa. ”He kohtelivat meitä kuin paskaa. He maksoivat kyllä todella hyvin, mutta me vain yritimme joka päivä keksiä jotain vittumaista puuhailtavaa.”

”Niinpä eräänä päivänä vain otin ja kusin hänen [Rosen] teleprompterinsa päälle”, mies täräyttää.

Katso Anthraxin Scott Ianilla ryyditetty juttutuokio alta.