Kävipä kerran niin, että Nirvana päätyi pelaamaan jalkapallomatsin Chippendales-strippareita vastaan

13.9.2020 16:44

Muun muassa keikkapromoottorina ja mangerina kunnostautunut David McLean on muistellut uransa vaiheita The Guardianin haastattelussa. Asiasta kirjoittaa NME.

McLean promotoi haastattelussa kirjoittamaansa ja ohjaamaansa Schemers-elokuvaa, joka kertaa hänen kokemuksiaan musiikkibisneksen pyörteissä sekä Iron Maidenin vuoden 1980 Dundeen-keikan järjestämistä.

Yhdessä tarinoistaan McLean kertoo, kuinka vuonna 1991 Nirvana päätyi kesken kiertueensa pelaamaan Nottinghamissa paikallisten Chippendales-strippareiden kanssa jalkapalloa.

”Nottingham Rock City -keikan jälkeen Chippendalesit – miesstrippareiden ryhmä – olivat hotellin baarissa”, McLean kertoo. ”Jostain syystä Nirvanan manageri sanoi heille, että ’Haluaisitteko pelata viidellä viittä vastaan?'”

”Niinpä Nirvana sitten pelasi viidellä viittä vastaan Chippendalesin kanssa parkkipaikalla. Kurt [Cobain] oli aika hyvässä kunnossa ja Dave [Grohl] pelasi ihan tosissaan. En muista kuka voitti, mutta myöhemmin illalla nyysin kaikki juomat Chippendalesin managerin huoneesta.”

McLean kuvailee haastattelussa myös Nirvanan jäsenten luonteita.

”Kaikki sanovat, että Dave on rockin mukavin mies”, mies sanoo. ”Kurt oli hieno mies hänkin. Muistan hänen läpitunkevat siniset silmänsä. Hän oli todella aito tyyppi. Hän laittoi diskopallon kiertuebussin kattoon ja lauloi Dancing Queenia, sillä hän rakasti Abbaa.”

Lisää luettavaa