Kävipä kerran niin, että Till Lindemann ryntäsi liekinheittimen kanssa lavalle kesken Toolin keikan

11.3.2022 10:59

Rammsteinin kanssa keikkailemisessa on näköjään vaaransa. Metal Hammer muistelee Rammsteinin uuden singlen kunniaksi erästä tapauksta vuodelta 2011, kun Toolin keikan aikana oli syttyä tulipalo Till Lindemannin tempauksen vuoksi. Lindemann ja liekinheitin, siinäpä turvallinen yhdistelmä.

Jupakka tapahtui, kun Tool ja Rammstein esiintyivät molemmat Australian Adelaidessa Big Day Out -tapahtumassa. Tool kutsui keikkansa aikana lavalle Rammsteinin rumpalin Christoph Schneiderin jonkinmoiseen rumpukaksintaisteluun Danny Careyn kanssa. Perkussionistit pistivät kumpikin parastaan, kun paikalle ilmaantui myös Till Lindemann – käristimen kera.

Ei ole tiedossa, kuinka paljon spektaakkelista oli etukäteen sovittu – tokkopa Lindemann saapui aivan yks kaks yllättäen tulta syöksemään. Se ei kuitenkaan varmaan ollut mukana käsikirjoituksessa, että Lindemann onnistui sytyttämään Schneiderin rummut oikeasti palamaan niin, että lavalla olijoilta sekä läheisiltä teknikoilta tarvittiin nopeaa toimintaa, ettei tuli päässyt leviämään ja katastrofilta vältyttiin. Lindemannin kunniaksi mainittakoon, että mies osallistui sammutustöihin kursailematta.

Eikä tällainen spektaakkeli tietenkään voinut olla tallentumatta yleisön puhelimiin, joten katso itse alapuolelta, miten tilanne eteni. ”Nämä valokuvat näytän kyllä lakimiehelleni”, Maynard James Keenan lohkaisee tilanteen selvittyä. Ymmärrettävää!

Lisää luettavaa