”Käytännössä kuuro” Ozzy Osbourne sanoo laulavansa nykyisin paremmin kuin koskaan

Ozzy Osbourne kertoili kuulumisiaan No More Tours 2 -kiertueen Pohjois-Amerikan osuuden avauskonsertin alla Pennsylvaniassa. Heti ensitöikseen mies suitsutti nykyisen yhtyeensä seesteistä yhteiseloa.

”Bändi on mahtava ja minä laulan paremmin kuin koskaan”, mies kehaisee. ”On hienoa olla taas hommissa Zakkin [Wylde] kanssa. Tommy [Clufetos] on loistava. Blasko [Rob Nicholson] on aina loistava. Ylimääräisiä ongelmia ei ole. Ei draamaa tai riitelyä. Me vain heitämme keikkamme ja pidämme hauskaa. Kukaan ei enää ryyppää. 80-luvun juhlinta oli kuin Caligula olisi ollut tien päällä.”

Osbourne painotti haastattelun tuoksinassa jälleen kerran, ettei ole suinkaan eläköitymässä, vaikka nykyistä turneeta mainostetaaniin jäähyväiskiertueena.

”En vain tee enää maailmankiertueita. Heitän kyllä edelleen keikkoja.”

Kun puhe kääntyy parhaisiin miehen heittämiin keikkoihin, Ozzyllä on heti vahva kandidaatti mielessään.

”Ensimmäinen ilta Castle Doningtonissa. Siellä oli minä, Van Halen ja AC/DC. Siitä on pitkä, pitkä aika — ehkä 30 vuotta. Se oli yksi niistä keikoista, joissa kaikki menee täydellisesti. Se oli mahtava show. Heitimme juuri hyvän keikan Tel Avivissakin.”

Kun miehelle todetaan, että hän näyttäisi olevan omassa elementissään silloin, kun yleisö elää keikalla vahvasti mukana, selitys löytyy fiiliksestä.

”Olen nykyään käytännössä kuuro, mutta jos en pysty aistimaan sitä tunnelmaa… Minun täytyy kuulla ja tuntea yleisö. —— Muistan hyvät keikat, mutta muistan myös huonot keikat, kun olen ollut esimerkiksi krapulassa tai ääneni on ollut kateissa.”