Keikkailu voi pelastaa henkesi – Judas Priestin kitaristilla on tästä omakohtaista kokemusta

24.8.2022 13:10

Sanovat, että keikkojen soittaminen on hauskinta, mitä tässä maailmassa voi tehdä housut jalassa. Vaan tiesitkö, että soittohommat voivat myös pelastaa henkesi? Judas Priestin Richie Faulkner tietää tästä asiasta enemmän.

Faulkner kertoi Guitar Worldin haastattelussa taannoisesta tapaturmastaan, kun kitaristilta meinasi lähteä henki Judas Priestin konsertin päätteeksi. Syyskuussa 2021 Faulkner ja Priest esiintyivät Yhdysvaltain Louisvillessä, kun kitaristi alkoi tuntea olonsa huonoksi. Setin viimeiseksi säästetyn Painkiller-hitin aikana Faulknerin rintakehässä alkoi tuntua todella häijyltä, ja kun kappale saatiin päätökseen, hän lysähti uupuneena takahuoneen penkille.

”Jos olisin tiennyt, että repeytynyt aorttani vuosi verta rintakehääni, olisin varmaan osannut käyttäytyä toisin”, Faulkner kertoo haastattelussa. Mutta hän ei tiennyt, joten kitaristi vaihtoi nahkaiset esiintymisvaatteet farkkuihin ja t-paitaan ja aikoi lähteä autolla kotiin.

Tilanne oli vakava. Faulkner kärsi aortan pullistumasta, ja nyt pullistuma oli repeytynyt ja muusikko teki käytännössä kuolemaa. Paikalla olleet ensihoitajat usuttivat Faulkneria tutkimuksiin, ja pian miehen olo huononi siihen pisteeseen, että ambulanssi kiidätti häntä kohti sairaalaa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin: Faulkner leikattiin, verenvuoto saatiin lakkaamaan ja aorttaa vahvistettiin jonkun sortin mekaanisella laitteella. Yksi asia kuitenkin hämmensi lääkäreitä: miten Faulkner selvisi niin pitkään pystyssä, vaikka aortan repeämä voi aiheuttaa kuoleman muutamassa minuutissa?

”He epäilivät, että ilmeisesti adrenaliinitasoni oli erittäin korkealla keikan vuoksi, minkä vuoksi sydämeni hakkasi niin nopeasti, että selvisin hengissä ensihoidon aloittamiseen asti. Voin siis kirjaimellisesti sanoa, että heavy metalin voima piti minut elossa niin kauan, että lääkärit ehtivät pelastaa henkeni. Metallimusiikki todennäköisesti ja kirjaimellisesti pelasti minut”, Faulkner sanoo.

Hieno tarina! Ja muistakaa nyt rakkaat lukijat tosiaan, että jos rintakehässä tuntuu ikävältä, se kannattaa aina tutkituttaa. On meinaan aika paljon tarinoita niistä kavereista, jotka kärvistelevät hammasta purren, lähtevät lääkäriin liian myöhään ja kaatuvat kuolleena maahan vastaanottotiskillä.

Lisää luettavaa