Keikkavieraita, mm. Amon Amarth, Carcass ja Editors

9.7.2013 09:45

Nummirockissa esiintynyt ruotsalaisyhtye Amon Amarth tuo odotetun metallikiertueen Suomeen joulun alla, kun bändi vetäisee väkevän paluun syksyllä tekevän Carcassin ja toisen brittibändin eli Hellin kanssa Helsingin Kaapelitehtaalla 9. joulukuuta.

– Olisimme halunneet soittaa Suomessa useampiakin keikkoja, mutta tällä kerralla aikataulut eivät joustaneet. Helsingin-keikka on Euroopan-kiertueen viimeinen veto, joten odotettavissa on melkoiset iltamat, Amon Amarthin laulaja Johan Hegg kertoo Soundille.

Raskaalta puolelta on ikävämpääkin kerrottavaa, sillä amerikkalaisyhtye D.R.I. ei esiinnykään Oulun Jalometallissa. Peruuntuminen johtuu bändin perustajajäsenen Spike Cassidyn (kitara) käsivammasta. Jalometalli etsii parhaillaan D.R.I.:n korvaajaa.

Brittiyhtye Editors taas palaa maahan syksyllä. Ruisrockissa juuri esiintynyt orkesteri soittaa Helsingin The Circuksessa maanantaina 30. syyskuuta.

The Weight of Your Love -albumin juuri julkaissut yhtye on elänyt vaikeita vaiheita kitaristi Chris Urbanowiczin lähdön vuoksi. Viime aikoina on kuitenkin näyttänyt hyvältä.

– Vaelsimme kieltämättä todella synkissä vesissä, mutta nyt näyttää vaihteeksi erittäin hyvältä. Editors on syntynyt uudelleen, yhtye kertoi Soundille Ruisrockissa.

Ruisrockin tunnelmia:

Lisää luettavaa