Keith Richards kertoi mielipiteensä Eric Claptonin rokotevastaisista kommenteista – ”Se on saanut jotkut vähäksi aikaa sekaisin”

19.3.2022 20:30

Kitaristilegenda Eric Clapton on viimeisen parin vuoden aikana profiloitunut koronarokotteiden ja sulkutoimien vastustajaksi. The Rolling Stones -kitaristi Keith Richards on puolestaan yhtyeineen valinnut täysin päinvastaisen linjan — orkesterin jäsenet ovat kannustaneet fanejaan kuuntelemaan terveydenhoitoalan ammattilaisia ja ottamaan rokotteet ennen konsertteihin osallistumistaan.

Richards kommentoi Claptonin näkemyksiä tuoreessa haastattelussaan.

”Haluan vain päästä eroon tästä perhanan jutusta, ja nähdäkseni ainoa tapa siihen on toimia kuten lääkäri määrää”, Richards toteaa Rolling Stonen Music Now -podcastille.

”Rakastan Ericiä”, Richards lisää. ”Olen tuntenut hänen ikuisuuden, ja meillä on ollut ylä- ja alamäkemme… tämä covid-juttu on jakanut ihmiset ja saanut jotkut vähäksi aikaa sekaisin, tiedäthän?”

Clapton on viime aikoina julkaissut protestilauluja niin yksin kuin Van Morrisoninkin kanssa. Viime toukokuussa mies julkaisi kiukkuisen kirjeen, jossa moitti ”rokotuspropagandaa” ja ilmoitti, ettei aio esiintyä paikoissa jotka vaativat katsojilta rokotteita. Mies tosin pyörsi puheensa vain pari kuukautta lausuntonsa jälkeen. Kitaristi nimittäin esiintyi New Orleansin Smoothie King Centerissä, joka edellytti kaikilta yli 12-vuotiailta katsojilta, työntekijöiltä ja muilta osallistujilta todisteen vähintään yhdestä saadusta rokoteannoksesta tai negatiivisen pcr-testituloksen.

Aiemmin Queen-kitaristi Brian May kommentoi Claptonin ja muiden rokotteista kieltäytyjien toimintaa varsin suorin sanakääntein. ”Olen pahoillani, mutta he ovat kaheleita”, mies summasi ajatuksensa.

Lisää luettavaa