Keith Richards paljastaa mielipiteensä popista ja räpistä – spoileri: kumpikaan ei maistu Rolling Stones -legendalle

24.9.2023 18:10

Rolling Stones -kitaristi Keith Richards ei lukeudu popin tai räpin ylimpiin ystäviin.

Richards sanoo The Telegraphin haastattelussa kuuntelevansa musiikkia laajalta skaalalta aina bluesista, jazziin ja klassiseen.

”En halua alkaa valittaa popmusiikista”, Richards sanoo. ”Se on ollut aina roskaa. Sehän on sen juju. Siitä tehdään niin helppoa ja halpaa kuin mahdollista, ja siksi se kuulostaa aina samalta. Siinä on hyvin vähän tunnetta.”

”Tykkään kuunnella musiikkia, jossa ihmiset soittavat instrumentteja”, Richards jatkaa. ”En siis tykkää kuunnella muovista syntetisoitua muzakkia, millä nimellä se ennen tunnettiin, eli hissimusiikkia mikä on nykyisin se normi.”

Richardsilta ei löydy juuri sen enempää hyvää sanottavaa räpistäkään.

”En oikein tykkää että ihmiset huutavat minulle ja väittävät sen olevan musiikkia, eli räppiä”, Richards toteaa. ”Saan kuulla sitä ihan tarpeeksi kotoa poistumatta.”

Muualla haastattelussaan Richards toteaa, että Beatlesin John Lennon ja George Harrison olisivat sopineet Rolling Stonesin jäseniksi.

”En usko että John Lennonilla olisi ollut pahemmin vaikeuksia sopia Stonesiin, tai Georgella, mikäli moisen kuvion olisi voinut mahdolliseksi kuvitella”, Richards sanoo ja jatkaa: ”Olimme samaa sukupolvea ja rakastimme samaa musiikkia. Kun kuulimme Beatlesia ensimmäistä kertaa, olimme tyytyväisiä että Englannissa oli toinenkin bändi samalla polulla kanssamme. Ja muutaman kuukauden kuluttua tuosta polusta tuli pääpolku.”

Rolling Stonesin odotettu uutuusalbumi Hackney Diamonds julkaistaan 20. lokakuuta.

Lisää luettavaa