King Diamond: ”Laulan paremmin kuin koskaan aikaisemmin”

28.6.2013 00:23

Tuska Open Air -festivaalin perjantain pääesiintyjä King Diamond alias Kim Bendix Petersen tapasi fanejaan Helsingissä torstaina 27. kesäkuuta. Koko Tuskan kenties odotetuin esiintyjä oli erittäin hyvällä tuulella esiintymistä edeltävänä iltana ja neljän oktaavin äänialan omaava metallilegenda osasi myös nostattaa diehard-diggariporukan jo muutenkin kovia odotuksia.

– Eräs tanskalaislehti antoi Copenhell-festivaalin keikallemme arvosanaksi kuusi tähteä. Ja jo viisi tarkoittaa täydellistä konserttia, mies kertoi hymyssä suin.

Eikä nostatus suinkaan jäänyt tähän.

– Viime kesän Hellfest- ja Sweden Rock -keikat olivat tavallaan kokeiluja. Halusin testata, pystynkö edelleen heittämään täysimittaisia keikkoja, terveysongelmista viime vuosina kärsinyt laulaja sanoi.

–  Nuo konsertit menivät oikein hyvin, mutta minä ja bändi olemme tänä päivänä aivan erilaisessa iskussa. Elän nykyään hyvin terveellisesti – en polta, en juo, syön terveysruokaa ja liikun paljon – ja laulaminen on minulle helpompaa ja hienompaa kuin koskaan aikaisemmin. Tämän kesän keikkojen jälkeen minulla on ollut lähinnä sellainen ”joko se loppui” -olo, kun joskus takavuosina olin aivan puhki esiintymisten jälkeen.

Eräs kovan luokan diggari, joka kertoi omistavansa 150 King Diamondin ja Mercyful Faten levyä, kummasteli fanitapaamisessa 57-vuotiaan King Diamondin huikeaa ääntä vielä kerran. Tanskalaislegenda kertoi sen jälkeen yhden oleellisen asian.

– En lähde siihen, että virittäisimme kitaroita alemmaksi. Minä laulan kaikki jutut niin kuin aikaisemminkin – jos en sitten jopa paremmin, King Diamond sanoi.

– Mutta hei, nostankohan minä nyt odotuksianne jo liiankin korkealle?

Lisää luettavaa