Kingston Wallin mestariteos pistettiin tyystin uuteen uskoon – Petri Walli olisi varmaan ilahtunut uudesta näkemyksestä

Kingston Wallin uljas albumitrilogia päättyy komeimmalla mahdollisella tavalla 18-minuuttiseen The Real Thingiin. Parikymmentä minuuttia kestävän biisimöhkäleen kasassa pitäminen on kenelle tahansa vaativa urakka, mutta Petri Wallin lahjakkuus tulee tässäkin selväksi, sillä Kingston Wallin esitystä kuuntelisi mieluusti vaikka toiset 18 minuuttia lisää. Hämmästyttävää ajatella, etteivät rumpali Sami Kuoppamäki ja Jukka Jylli oikein meinanneet pysyä Petri Wallin ajatuksenjuoksun perässä kolmoslevyä tehdessään, ja silti lopputulos oli niinkin yhtenäinen kuin oli.

Nyt suomalainen konemusiikkiartisti Movement Machina, oikalta nimeltään Jukka-Pekka Saarinen, nostaa hattua suomalaisen progerockin johtotähdille omalla näkemyksellään Real Thingistä. ”Kunnioitan Kingston Wallia ja tahdon ajatella, että minun versioni on tribuutti sille, mitä he loivat 1990-luvun alussa. On mahtavaa, jos remixini myötä nuoremmatkin kuulijat löytävät alkuperäisen bändin musiikin, joka on suomalaisen progressiivisen rockin kärkipäätä”, remixin ensimmäiseksi esille nostanut Rumba kertoo miehen todenneen.

Petri Walli tunnetusti innostui 1990-luvulla kovasti teknosta, joten kitaristi saattaisi olla hyvinkin ilahtunut tästä esityksestä. Vai olisikohan Pete kaivannut remixiin vielä tujumpaa biittiä?