Kirk Hammett harmittelee sävellyspanoksensa puutetta Metallican tulevalla albumilla – syynä vuonna 2014 kadonnut puhelin

15.11.2016 22:12

Metallican kauan odotettu Hardwired… to Self-Destruct -albumi ilmestyy viimein tämän viikon perjantaina ja promorummutus on sen mukaista. Tällä kertaa oli soolokitaristi Kirk Hammettin vuoro kertoa levyn syntyprosessista Metal Hammerille – toki basisti Rob Trujillon tukemana. Haastattelussa Hammett harmittelee edelleenkin, että kadotti vuonna 2014 puhelimensa, jonka mukana hävisi satoja miehen työstämiä kappale-ideoita, ja jonka vuoksi hän joutui aloittamaan oman luomistyönsä uudelleen alusta. Kitaristi toteaakin tästä johtuneen sävellyspanoksensa suhteellisen pienuuden uuden albumin työstössä olleen ”kova pala purtavaksi”.

– Haluan aina kantaa korteni kekoon tässä bändissä. Minulla on aina paljon musiikillisia konsepteja ja ideoita tarjottavanani. Tällä kertaa asiat olivat toisin ja minun oli vain hyväksyttävä se. Keskityin siis sooloihini, varmistaen, että soittoni oli varmasti parhaalla mahdollisella tasolla. Toivottavasti voin taaas tuoda ideoitani seuraavalle Metallica-albumille. Toivon vain, että siihen ei mene kahdeksaa vuotta.

Trujillo ei ollut aivan yhtä pahoillaan James Hetfieldin ja Lars Ulrichin dominoinnista sävellystyön suhteen.

– Lars keskittyi yksinkertaistamaan luovaa prosessia ja tuomaan Jamesin kunnolla mukaan albumille. Se on Larsin visio ja teen mielelläni sen, mitä tarvitaan.

Lisää luettavaa