Kirk Hammett palasi 40 vuoden takaisiin tunnelmiin ja muisteli, kuinka alunperin tutustui Metallicaan – ”He eivät eivät muista sitä”

22.12.2020 21:51

Kitaristisuuruus Kirk Hammett oli perustamassa thrash metal -retkue Exodusta vuonna 1979. Miekkonen jätti kuitenkin yhtyeen vain nelisen vuotta myöhemmin liittyäkseen Metallican riveihin. Loppu oli tunnetusti historiaa.

Mies muisteli ensikosketustaan isoon M:ään Rolling Stonen tuoreessa haastattelussa.

”Muistan meidän vain istuskelleen yhtenä päivänä kun Exoduksen laulaja, Paul Baloff -niminen täysi sekopää, käveli treeneihin ja sanoi: ’Metallica. Niin raskas. He soittavat todella raskaasti.’ Minä tuumin, että ’Metallica. Miten hieno nimi. Sehän on maailman paras nimi. Metallica.'”, Hammett muistelee. ”’Se on paras kuulemani nimi metallibändille.’ Hän sanoi, että ’He soittavat The Stonessa tänään. Meidän on mentävä katsomaan.’ Niinpä menimme paikalle. Siellä oli varmaan noin 15 ihmistä. Muistan olleeni lavan edustalla ja ajatelleen, että ’Vau, nämä kaverit ovat helkkarin hyviä.'”

”Muutamaa kuukautta myöhemmin meidät kutsuttiin soittamaan Metal Monday -tapahtumaan ja se oli Exoduksen ensimmäinen Metal Monday Old Waldorfissa. Meidät bookattiin, koska olimme kavereita pääesiintyjä Laaz Rockitin kanssa. Keskimmäinen bändi oli Metallica. Tuumimme, että ’Tämä on siisti juttu, soitamme Metallican kanssa. Hienoa.'”, Hammett jatkaa. ”Muistan, että kun esiinnyimme, paikalla oli noin sata ihmistä. Sitten Metallica astui lavalle ja paikka tuli täyteen. En tiedä mistä ne kaikki ihmiset tulivat, mutta yhtäkkiä siellä oli tupa täynnä. Metallica soitti jotain 45 minuuttia. Kun he poistuivat lavalta, paikka tyhjeni — siis ihan oikeasti — ja sinne jäi jotain 30 tyyppiä katsomaan Laaz Rockitia.”

”Seuraavana iltana oli keikka Metal Mania -lehden hyväksi ja meitä pyydettiin esiintymään jälleen Metallican kanssa. Tilanne oli sillä kertaa parempi, koska siellä oli vain me ja Metallica. Tapasin kundit ensimmäisen kerran Mabuhay Gardensin pukuhuoneessa, joka ei ollut oikein varsinainen pukuhuone vaan pikemminkin kuja sisätiloissa. Se oli suhteemme alku. Se on hassu juttu, sillä vuosia myöhemmin minulta kyseltiin, ’Milloin juttelit kavereiden kanssa ensimmäisen kerran?’ ’Tapasin heidät ensimmäisen kerran Mabissa’, vastasin, ja Lars oli, että ’Oikeasti? En muista tuota.’ Ja James ihmetteli, että ’Häh? Oikeasti?’ He eivät edes muista sitä.”

Lisää luettavaa