Kiss-basisti suorapuheisena: Musiikkibisnes on uusien bändien osalta kuollut

Gene Simmons julistaa musiikkibisneksen uusien bändien osalta kuolleeksi liiketoiminnaksi.
27.7.2017 16:48

Gene Simmons ei tunnetusti sanojaan säästele, varsinkaan mikäli kyseessä on vähänkin herran mieltä painava asia, kuten vaikkapa nyt musiikin ilmaisuus. Mies toteaakin Detroitilaisen 94.7 WCSX -radiokanavan haastattelussa suoraan, että musiikin teko ja esittäminen on uusille yhtyeille tästä syystä toivotonta toimintaa.

”Bisnes on kuollut”, Simmons julistaa. ”Ei tosin meille, me voimme jatkaa rundaamista, [Rolling] Stonesit voivat jatkaa kaikkien rakastamien biisiensä soittamista, samoin kuin Paul McCartney ja kumppanit. Uusien bändien osalta musiikkibisnes on kuitenkin kuollut.”

”Sinun tulee jakaa musiikkisi ilmaiseksi, sillä fanit on sukupolvikaupalla opetettu, hyvin harmillisesti, olemaan maksamatta musiikista. Lataus, tiedostojenjakelu, striimaus, en välitä miksi sitä kutsutaan, mutta totuus on, ettei uusilla bändeillä ole enää mitään jakoa.”

Simmons kertoo kuitenkin henkilökohtaisesti kirjoittavansa uutta materiaalia säännölliseen tahtiin: ”Mitä tulee kirjoittamiseen, niin toki, minä kirjoitan kaiken aikaa. Vasta muutama viikko sitten istuimme Acen [Frehley] kanssa alas ja kirjoitimme kaksi biisiä hänen tulevalle levylleen, joka ilmestyy sitten kun hän niin sanoo.”

”Kirjoitan siis vähän väliä ja tulevalla box setilläni, joka ilmestyy ennen vuoden loppua, tulee olemaan satoja kappaleita. Mutta homman varsinainen bisnespuoli? Se on kuollut. Kuollut ja kuopattu. Koska fanit eivät maksa musiikista.”

Mies kritisoi myös Radioheadin vuonna 2007 julkaistun In Rainbows -albumin ”maksa mitä haluat” -julkaisutapaa.

”On tämä hyvin arvostettu englantilaisbändi. En halua mainita heidän nimeään, sillä heidän faninsa suuttuisivat niin pahasti. Olen lisäksi bändin fani. He kuitenkin päättivät julkaista albuminsa netissä otsikolla: ’Kuulkaa, tällä levyllä ei ole hintaa. Maksakaa mitä haluatte tai olkaa maksamatta mitään.’ He tekivät niin vain kerran, sillä juttu ei toiminut. Jos menet kauppaan ja siellä on kyltti, jossa sanotaan: ’Voit ottaa mitä tahansa ilmaiseksi tai halutessasi maksaa sen verran kuin tahdot’, kuinka kauan luulet kyseisen puljun pysyvän pystyssä?”

Lisää luettavaa