”Me annoimme sen tapahtua, emmekä haastaneet kaikkia oikeuteen sen johdosta” – Gene Simmons syyttää musiikkialaa rockin kuolemasta

Suomeenkin toukokuussa Kiss-orkesterinsa tuova Gene Simmons on antanut jälleen lausuntoja rockin kuolemaksi kutsumastaan tapahtumasta. Basisti jutusteli aiheesta tällä kertaa neworleansilaiselle WWL-radiokanavalle todeten ykskantaan, että rockin kohtaloksi koituivat ennen kaikkea Internet ja Napster, mutta eivät suinkaan ilman musiikkialan suotuisaa myötävaikutusta asiaan.

– Rock on kuollut, mies aloittaa tylysti, eikä sävy siitä juuri positiivisemmaksi muutu jatkossakaan. Se johtuu Internetistä, Napsterista ja vastaavista jutuista. Kun lataat ja jaat musiikkia, uusien bändien on mahdotonta tehdä tätä kokoaikaisesti. Lahjakkuuksia on aivan yhtä paljon kuin aloittassamme, mutta uusien yhtyeiden täytyy asua äitiensä kellareissa koska heillä ei ole varaa tehdä musiikkia täyspäiväisesti, sillä ihmiset vain lataavat ja jakavat tiedostoja. Siihen heillä on toki oikeus – me annoimme sen tapahtua, emmekä haastaneet kaikkia oikeuteen sen johdosta. Se on siis meidän kaikkien syytä – levy-yhtiöiden syytä.

– Mietipä tätä: vuodesta 1958 vuoteen 1988 on kolmekymmentä vuotta, eikö totta? Siinä ajassa levy-yhtiöt, nuo isot ja pahat korporaatioentiteetit.. noh, ilman niitä ei olisi ollut Elvistä, The Beatlesia, The Rolling Stonesia, Jimi Hendrixiä… kaikkia klassisia bändejä. Jopa discossa on Madonna, Prince, U2, AC/DC, kenties me ja muutama muukin. Popilla oli Michael Jackson, Jackson 5… lista on loputon. Jos mennään vuodesta 1988 tähän päivään, kuka on uusi Beatles? Nimeä viisi bändiä, jotka vetävät vertoja The Rolling Stonesille, The Beatlesille, Elvikselle, Jimi Hendrixille ja kumppaneille.