Kissin Paul Stanley kommentoi rockin pelastajaksi tituleeratun Greta Van Fleetin ja Led Zeppelinin samankaltaisuutta – ”He vajosivat kuoppaan”

29.12.2020 19:19

Kiss-laulaja-kitaristi Paul Stanley kommentoi Lipps Servicen tuoreessa haastattelussa rockin tulevaisuudeksi tituleeratun Greta Van Fleetin samankaltaisuutta Led Zeppelinin kanssa.

Aihe nousi esiin, kun Stanleyltä kysyttiin, onko hän kuullut Greta Van Fleetistä.

”Mielestäni he ovat, valitettavasti, vajonneet kuoppaan”, Stanley sanoo. ”Kun lyöt läpi ja sinua verrataan kaikkien aikojen suurimpaan bändiin, ja kun olet vielä noin nuori, olet pahassa pulassa.”

”Se Highway [Tune] -biisi oli loistava, mutta kun yrität seurata sitä ja toimia tuollaisen raskaan kuorman alla, se vaati veronsa”, Stanley jatkaa. ”Jää nähtäväksi, mitä nyt tapahtuu.”

”En usko olevan hyväksi olla jonkun muun klooni”, Stanley lisää. ”Mielestäni — minähän en keksinyt pyörää uudestaan, mutta otin vaikutteeni, sekoitin ne keskenään ja kehitin niistä jotain omaa. Ketäkö rakastin? Steve Marriottia, Robert Plantia, Rod Stewartia, Sam Cookia, Dennis Ruffinia…”

Mieheltä kysyttiin myös, muistaako hän milloin näki Led Zeppelinin ensimmäistä kertaa liveolosuhteissa.

”Kyllä vain, näin Led Zeppelinin elokuussa 1969, ja se oli niin lähellä uskonnollista kokemusta kuin tulen koskaan kokemaan”, Stanley muistelee. ”Se lavalta kantautuva synergia, seksuaalisuus ja voima — se oli mystistä.”

”Se mitä he loivat oli — se oli aivan hullua”, mies jatkaa. ”Robert [Plant] lauloi nuotteja, joihin yltäminen tuntui uskomattomalta ja Jimmy [Page] oli… koko bändi oli riivattu parhaalla mahdollisella tavalla, ja se oli minulle käänteentekevää, sillä tajusin sen olevan rima, jota en voisi koskaan saavuttaa, mutta johon tulee aina pyrkiä.”

”Jonkun on asetettava rima, ja saavutitpa tai ylititpä sen, on tärkeää tietää sen olemassaolosta”, Stabley lisää. ”Elämä on kiinnostavaa, sillä siellä minä olin katsomassa Zeppeliniä, ja 40 vuotta myöhemmin Jimmy on Lontoossa katsomassa minua. Uskomatonta kuinka se elämä heittelee.”

Lisää luettavaa