Kitarafuusion ystäville iloisia uutisia – Mike Stern saapuu jälleen Suomeen

Mike ja Leni Stern esiintyvät vuoden alussa Helsingissä ja Salossa Suomalaisen taustabändin kanssa.
18.11.2022 18:25

Yhdysvaltalainen jazzkitaristi Mike Stern saapuu konsertoimaan Helsingin Koko Jazz Clubille 26. tammikuuta 2023. Mike Stern kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin kitaristeihin ja on modernin fuusiokitarailmaisun pioneereja. Hän keikkaili Suomessa viimeksi syyskuussa, mutta toisin kuin syksyn Espoon-konsertissa, tällä kertaa taustabändi koostuu suomalaisista kärkimuusikoista. Bassossa ja rummuissa kuullaan muun muassa Robben Fordin Koko-keikalta ja Varre Vartiaisen Almost Standards -keikoilta tuttua rytmiryhmää Timo Hirvosta ja Jussi Lehtosta. Saksofonia soittaa Joonatan Rautio. Toiseen kitaraan Miken mukana saapuu hänen vaimonsa Leni Stern tuoden bändiin afrikkalaista tematiikkaa.

— Sternien vierailussa harvinainen ja hieno seikka on, että Mike halusi esiintyä suomalaisten kollegoidensa kanssa. Hän vakuuttui muusikoiden kyvyistä syksyllä yhteisessä studiosessiossa. Luvassa on jälleen historiallinen päivä suomalaisen jazzin kansainvälistymiselle, Koko Jazz Clubin facebook-päivityksessä kerrotaan.

Suomalaiskolmikko on aikaisemmin esiintynyt Mike Sternin yhtyeessä Sibelius-Akatemian DIG-festivaaleilla vuonna 2014. Miles Davisin yhtyeestä maailmanmaineeseen 1980-luvun alussa ponnistanut Mike Stern esiintyy Helsingin-keikkaa edeltävänä päivänä myös Salossa. Voit lukea Salon-keikasta lisätietoa täältä.

Edellisen kerran Sternit esiintyivät Suomessa 16. syyskuuta. Keikkaraportin illasta voit lukea tästä.

Lisää luettavaa