Kitaristisuuruus Jason Becker viety sairaalahoitoon – ALS-tautia sairastavaa virtuoosia tuetaan hyväntekeväisyyskampanjalla

Kuvassa Jason Becker vuonna 2008.
Ross Pelton/Shutterstock/All Over Press

Jason Becker otettiin tarkkailuun pitkään jatkuneen hengenahdistuksen ja kohonneen sykkeen vuoksi.

Legendaarinen kitaristi ja säveltäjä Jason Becker on viety sairaalaan hoidettavaksi, kertoi muusikon äiti Pat Becker kitaristin Twitter-tilin välityksellä. Pat kertoi alkuviikosta ALS-tautia sairastavan Jasonin kokeneen hengenahdistusta ja tämän sydämen sykkeen kohonneen reippaasti. Keskiviikkona (7.4.) hänet otettiin lääkärien suosituksesta sairaalaan tarkkailuun.

”Matkalla sairaalaan hän sanoi: ’Hoidetaan tämä kuntoon. Rakastan sinua’. Hän on ikuinen optimisti ja esimerkki meille kaikille. Olemme kiitollisia kaikesta tuesta ja pidämme teidät ajan tasalla. Sydämelliset kiitokset meiltä kaikilta”, Pat Becker kirjoittaa.

Teknisestä taituruudestaan tunnettu Jason Becker nousi kuuluisuuteen 16-vuotiaana entisenä Megadeth-kitaristina tunnetun Marty Friedmanin kanssa perustetusta Cacophony-yhtyeestä. 80- ja 90-lukujen taitteessa Becker lähti soolouralle ja 90-luvun alussa tämä korvasi Steve Vain David Lee Rothin soolobändissä. Samoihin aikoihin hänellä diagnosoitiin liikehermoja rappeuttava ALS-tauti, jonka vuoksi Becker on vuosien saatossa menettänyt kyvyn soittaa, kävellä, puhua ja hengittää ilman koneen avustusta. Becker on kuitenkin jatkanut musiikkiuraansa säveltäjänä ja hänen viimeisin albuminsa Triumphant Hearts ilmestyi vuonna 2018.

Dragonforce-kitaristi Herman Li aloitti maaliskuussa kaksi kuukautta kestävän virtuaalitempauksen, jonka avulla kerätään varoja Jason Beckerin hoitokuluihin ja kunnioitetaan sinnikkään kitarasankarin uraa ja kamppailua vakavan sairauden kanssa. Hyväntekeväisyyskampanjaan kuuluu Lin Twitch-kanavalla lähetettävät livestriimit, jossa nimekkäät vieraat (kuten Devin Townsend, Ron ”Bumblefoot” Thal, Megadethin Kiko Loureiro, Nita Strauss ja Marty Friedman) jamittelevat ja ottavat katselijoiden haasteita vastaan sekä huutokauppa, jossa kaupataan Beckerin omien soittimien lisäksi muiden artistien lahjoittamia soittimia ja oheistuotteita.

”Olen ollut nuoresta asti Jason Beckerin suuri fani ja on suuri kunnia auttaa järjestämään tätä tribuuttia ja keräämään hänelle varoja. On ollut todella innostavaa nähdä, miten moni on lähtenyt mukaan tekemään kunniaa ja juhlistamaan Jasonia”, Herman Li kommentoi.