Kohta veisataan Hoosiannaa! Ruotsi ja Venäjä kuokkavieraina Diablon ja Suomen juhlissa – ainakin tavallaan

Hevirykmentti Diablo täyttää ensi vuonna kaksikymmentä. No, sehän on itsensä muistamisen paikka, varsinkin kun Suomi juhlii samalla sadan vuoden mittaista taivalta.

Laulajakitaristi Rainer Nygård, kuullaanko juhlakeikoilla Finlandia? Kenties jopa itsensä Roope Latvalan soittamana?

– Hahhah! Eipä me taida Roopea tämmöisellä asialla vaivata, mutta pistetään herra toki vieraslistalle. Olisihan tuo mukava vaihtaa kuulumiset noin muuten.

– Asiaan liittyen: Koskapa tulevien keikkojen ensimmäisellä puoliajalla kokonaisuudessaan kuultava Silvër Horizon -albumi pohjautuu löyhästi ruotsalaiseen teokseen nimeltään Aniara, niin esityskielenä introssa näytteleekin pääosaa tuo toinen kotimainen.

Diablon kiertuetiedote kertoo seuraavaa: ”Muistan ala-asteelta silloisen rehtorimme nostaneen minut naulakkoon roikkumaan vedettyäni lapsen riemulla Hoosiannaa. Nyt muuten sitten veisataankin ja korkojen kera. Tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen itsenäisyyden juhlavuosi!”

Rainer, kerropa tuosta Hoosianna-episodista hieman enemmän. Lauloitko sitä siis liian kovaa ja kenties jopa ”rässiäänellä”?

– Olin tuolloin vielä niin nuori, etten tiennyt thrashista yhtikäs mitään. Liekö koko tyylisuuntaustakaan oli vielä tuolloin olemassa? Taisivat ne lehtorin pedagogiset taidot olla lähempänä 50-luvun Pohjolan poikakotia kuin OAJ:n nykyisiä linjauksia!

Valikoiduissa paikoissa Diablon kanssa musisoi myös oululainen KYPCK – nämä juhlat saavat siis myös vähän synkempää ja vieläpä ”venäläistä” doom-väriä. Mutta aiotteko pyytää Prince Of The Machine -kappaleen sanoittajan (ja KYPCK-kitaristi) Sami Lopakan lavalle vieraaksenne?

– Epäilen, ettei Samia saisi  ainakaan mikin varteen kuin aseella uhaten – jos silloinkaan! Vaan kyllä me jotakin yllätysjäyniä ollaan jo mietitty, mutta eihän ne mitään yllätyksiä olisi jos niistä täällä jo huudeltaisiin?

Viimeinen neljännes – 20th Anniversary -kiertue etenee seuraavasti:

27.01. Turku, Gong
28.01. Tampere, Pakkahuone (+KYPCK, Psychework)
03.02. Jyväskylä, Lutakko (+KYPCK)
10.02. Oulu, Hevimesta
11.02. Seinäjoki, Rytmikorjaamo (+KYPCK)
17.02. Joensuu, Kerubi  (+KYPCK)
18.02. Helsinki, Tavastia  (+KYPCK)