Kohudokumentin tekijä lyttää tulevan Michael Jackson -elämäkertaelokuvan – ”Pelkkää valkopesua”

Leaving Neverland -ohjaajan mukaan tuleva Michael-elokuva lakaisee kaikki vakavat syytökset maton alle.
18.3.2024 15:13

Ohjaaja Antoine Fuqua (Training Day, Tears of the Sun, The Magnificent Seven, Emancipation) on työstämässä Graham Kingin (Bohemian Rhapsody) tuottamaa Michael Jacksonin elämäkertaelokuvaa, jonka on tarkoitus ilmestyä keväällä 2025. Popin kuningasta esittää Michaelin veljenpoika Jaafar Jackson. Michael-elokuvaprojektilla on laulajan perikunnan siunaus.

Nyt elämäkertaelokuva on saanut osakseen vahvaa kritiikkiä dokumentaristi Dan Reediltä, joka ohjasi vuonna 2019 ilmestyneen kohudokumentin Leaving Neverland, joka keskittyy Michael Jacksonista esitettyihin hyväksikäyttösyytteisiin. Dokumentin keskiössä ovat nyt nelikymppiset Wade Robson ja James Safechuck, jotka sanovat laulajalegendan käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen heidän ollessa vielä lapsia.

Reedin mukaan hän on nähnyt tulevan Michael-elokuvan varhaisen version, jonka on kirjoittanut John Logan (Gladiator, The Aviator, Hugo), ja sanoo sen lakaisevan kaikki laulajasta esitetyt vakavat syytökset maton alle. The Timesin haastattelussa Reed kuvailee elokuvan olevan ”pelkkää valkopesua”.

”Elokuvassa ohitetaan kaikki syytökset totaalisesti ja se sisältää pelkkiä valheita. Häntä ei nähdä missään vaiheessa yksin poikien kanssa, vaikka on fakta, että hän jakoi vuoteen monien lasten kanssa vuosien ajan”, Reed jyrähtää.

”Jackson nähdään lasten seurassa vain, kun hän huolehtii syöpää sairastavasta lapsesta, tanssii pyörätuolissa istuvan tytön kanssa tai peittelee yökylässä olevia sisarusten lapsia yöpuulle. Tuntuu siltä, että elokuvan tekijät ovat olleet jumissa John Brancan (Michael Jacksonin asianajaja) kanssa ja tämä on sanellut täysin, mitä he kirjoittavat”, Reed toteaa puolestaan Variety-lehdelle antamassaan kommentissa.

Jacksonia syytettiin lasten hyväksikäytöstä ensimmäisen kerran vuonna 1993, kun tuolloin 13-vuotias Jordan Chandler ja tämän isä Evan Chandler nostivat laulajaa vastaan syytteet. Asia sovittiin oikeussalin ulkopuolella. Vuonna 2003 Jacksonia vastaan nostettiin seitsemän hyväksikäyttösyytettä, joita käsiteltiin oikeudessa 2005. Oikeudessa kuultiin muun muassa Robsonia, joka puolusti laulajaa. Jackson vapautettiin kaikista syytteistä.

Neljä vuotta Michael Jacksonin kuoleman jälkeen 2013 Robson kuitenkin nosti syytteet Jacksonin perikuntaa vastaan ja sanoi laulajan käyttäneen häntä hyväkseen kahteen otteeseen. Robsonin mukaan hän oli tapahtumien aikaan 7- ja 14-vuotias. Vuonna 2014 Safechuck nosti syytteet ja sanoi tulleensa 10-vuotiaana Michael Jacksonin hyväksikäyttämäksi. Robsonin ja Safechuckin syytteet on hylätty kahdesti, mutta viimeisin päätöksestä tehty valitus meni läpi ja asia on menossa oikeuden käsittelyyn.

Lisää luettavaa