Kokoonpanomuutos rivinsä kasanneessa Mercyful Fatessa, King Diamond kommentoi tilannetta

17.1.2024 10:25

Mercyful Fate palasi rytinällä liikekannalle vuonna 2020 parin vuosikymmenen tauon jälkeen. Tanskalainen metallimusiikin kulttiyhtye vieraili Tuskassakin vuonna 2022, mutta yksi tuttu jäsen oli joukosta poissa: basisti Timi Hansenia ei reunion-keikoilla nähty, ja myöhemmin kerrottiin, että muusikko kamppaili syöpää vastaan. Hansenin tilalla basson varressa tykitteli muun muassa Armored Saintista tuttu Joey Vera, mutta nyt bändin sosiaalisen median kanavissa kerrotaan, että Vera on poistunut Mercyful Faten kokoonpanosta.

Tieto ei tule sikäli yllätyksenä, että Vera joutui jättämään väliin Mercyful Faten jenkkikiertueen marraskuussa 2022 Armored Saint -kiireidensä vuoksi. Basistina toimi tuolloin brittiläinen Becky Baldwin. Bändin uutta vakituista basistia ei ole vielä julkistettu.

King Diamond kommentoi Veran poistumista kunnioittavaan sävyyn sosiaalisessa mediassa. ”Ystävyytemme ja keskinäinen kunnioituksemme säilyy aina ennallaan, ja toivotamme toisillemme vilpittömästi kaikkea hyvää tulevaisuuteen”, lyhyessä tiedoksiannossa sanotaan. Lue alkuperäinen ilmoitus alempaa:

Lisää luettavaa