Kolumbialaisviranomaisten raportit kertovat lisätietoja Foo Fighters -rumpalin kuolemasta – muusikon elimistössä useita huumaus- ja lääkeaineita

27.3.2022 13:00

Viikonlopun rock-maailmaa ravisuttavin uutinen on epäilemättä ollut Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins äkillinen kuolema. 50-vuotias muusikko löydettiin tuoreiden tietojen perusteella elottomana hotellihuoneestaan Bogotán Casa Medinassa perjantaina, 25. maaliskuuta.

Muiden muassa El Tiempo uutisoi Bogotán poliisin alustavasta raportista.

”Hänen läheistensä mukaan kuolemaan saattaa liittyä huumaavien aineiden käyttöä”, raportissa todetaan. Samassa yhteydessä kuitenkin painotetaan, että muusikon kuolinsyystä ei ole vielä varmuutta.

Hawkins oli väitetysti aiemmin päivällä valittanut hotellin henkilökunnalle kärsivänsä rintakivuista. Muusikolle olisi raportin mukaan myös hälytetty apua, mutta ambulanssin tullessa paikalle tämä oli jo menehtynyt.

Nyt muun muassa CNN ja NBC uutisoivat Kolumbian viranomaisten tiedottaneen alustavien toksikologisten tutkimusten tuloksista, ja niiden perusteella Hawkinsin elimistöstä löytyi 10 eri lääkeainetta. Kuolinsyytutkinta jatkuu edelleen.

Foo Fightersin oli määrä esiintyä perjantaina Bogotán Picnic Stereo -festivaaleilla osana Etelä-Amerikan kiertuettaan, mutta suru-uutisen myötä konsertti luonnollisesti peruttiin.

EDIT. 27.3.22, klo. 15.07: Otsikkoon lisätty maininta huumausaineista lääkeaineiden oheen.

Lisää luettavaa