Kool & the Gang -perustajajäsen George Brown on kuollut

18.11.2023 17:35

Kool & the Gangin perustajajäseniin lukeutunut rumpali George “Funky” Brown on kuollut 74-vuotiaana.

”George Brown menehtyi 16. marraskuuta 2023 Los Angelesissa pitkän syöpätaistelun päätteeksi”, Kool & the Gangin edustaja vahvistaa TMZ:lle.

KCAL News uutisoi lokakuun lopussa, että Brownilla oli diagnosoitu keuhkosyöpä kolme vuotta sitten. Leikkaus- ja kemoterapiahoito auttoivat siinä määrin, että Brown pääsi palaamaan tien päälle, mutta syöpä uusiutui aiemmin tänä vuonna.

Brown oli perustamassa Kool & the Gangia vuonna 1964 Robert “Kool” Bellin, Ronald Bellin, Dennis “Dee Tee” Thomasin, Robert “Spike” Mickensin, Charles Smithin, Woodrow “Woody” Sparrown sekä Ricky Westin kanssa. Robert “Kool” Bell on nyt viimeinen yhtyeen elossa oleva perustajajäsen.

Kahdesti Grammy-palkittu Kool & the Gang on myynyt maailmanlaajuisesti noin 70 miljoona albumia. Yhtye ratsasti suurimman suosionsa aallonharjalla 70- ja 80-luvuilla ja kuittasi nimiinsä hittejä kuten Jungle Boogie, Hollywood Swinging, Celebration, Ladies’ Night ja Too Hot.

Brown oli mukana yhtyeen uusimmalla, kesäkuussa julkaistulla People Just Wanna Have Fun -albumilla. Samassa kuussa ilmestyi myös Brownin muistelmateos Too Hot: Kool & the Gang & Me.

Lisää luettavaa