Korn-laulajan ikuisuusprojekti lähestyy toteutumistaan – ”Tämä on ollut vuosikymmenen ajan työn alla”

22.12.2017 17:12

Kornin jäsenet ovat aikojen saatossa kukin kunnostautuneet sooloprojektiensa parissa; basisti Fieldy on kokeillut siipiään räpin ja fuusiojazzin saralla, kitaristi Munky toteuttanut itseään industrial rockin puolella, puhumattakaan Headin sooloiluista ollessaan ulkona bändistä vuosien 2005–2013 aikana.

Laulaja Jonathan Davis on aiemmin tehnyt musiikkia omine nokkineen muun muassa JDevil-nimisen elektroprojektinsa suojissa sekä vuonna 2002 julkaistun Queen of the Damned -elokuvan soundtrackille. Ensi vuoden aikana Davis julkaisee omalla nimellään musiikkia, jota hän on valmistellut vuosikymmenen ajan.

Davis paljasti Facebook-sivujensa suorassa lähetyksessä julkaisevansa sooloalbumin vuoden 2018 aikana ja lähtevänsä täysmittaiselle kiertueelle. Nu metal -pioneerin mukaan ensi kesän keikkakalenteriin on merkitty useita esiintymisiä niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

– Olen vihdoin viimeistelemässä sooloalbumiani. Aloitin sen teon vuonna 2008, joten tämä on ollut vuosikymmenen ajan työn alla, Davis kertoi Blabbermouthin kirjaamassa suorassa lähetyksessä faneilleen.

Korn-keulakuvan sooloprojekti totteli alunperin nimeä Jonathan Davis and the Simply Fucking Amazings, mutta bändissä vaikuttaneen Kornin kiertuekitaristi Shane Gibsonin kuolema sai Davisin kutsumaan projektia vain omalla nimellään. Simply Fucking Amazings -nimen käyttö olisi tuntunut Davisista väärältä.

– Olen todella innoissani. Olen tehnyt näitä kappaleita vuosikymmenen ajan ja niistä on tullut upeita! Kuvasin juuri musiikkivideot muutamaan kappaleeseen ja lähden kiertueelle ensi vuonna, Davis kuvaili Facebook-sivuillaan.

Jäämme odottamaan mitä monipuolisena muusikkona tunnettu Davis tarjoilee faneilleen ensi vuonna: säkkipillejä, metallia, elektroa vai jotain niiden väliltä?

Lisää luettavaa