Korn vääntää taas kättä entisen rumpalinsa kanssa – Syy on se kaikkein perinteisin

Syytteitä ja haasteita lentelee sinne sun tänne, kun bändin nykyiset ja entiset jäsenet tappelevat rahasta.

The Blast uutisoi nu metalin kummisetänä pidetyn Korn-yhtyeen haastaneen entisen rumpalinsa David Silverian rojaltimaksuihin liittyvän sopimuksen rikkomisesta.

Silveria (kuvassa toisena vasemmalta) lähti yhtyeestä vuonna 2006 ja hänen tilalleen kiertuejäseneksi pestattu Ray Luzier otettiin virallisesti mukaan kokoonpanoon 2009. Silveria tuli kuitenkin vuosien saatossa katumapäälle ja on vaatinut päästä takaisin bändiin vedoten siihen, ettei hän eronnut vaan ”piti vain taukoa”. Silveriaa on myös kismittänyt se seikka, että bändi otti vuonna 2005 lähteneen kitaristi Brian ”Head” Welchin avosylin takaisin 2013, mutta rumpalille ei samaa mahdollisuutta suoda.

Silveria nostikin vuonna 2015 bändiä vastaan kanteen maksamattomien rojaltien vuoksi, johon yhtye reagoi vastakanteella. Asiasta sovittiin kuitenkin oikeussalien ulkopuolella ja osapuolet tekivät vuonna 2016 sopimuksen, jossa Silveria luovutti oikeutensa biiseihin könttäsummaa vastaan. Nyt yhtye kuitenkin syyttää ex-rumpaliaan sopimusrikkomuksesta, koska tämä on yrittänyt periä rahaa suoratoistopalvelujen rojaltimaksuja hoitavalta SoundExchangelta.

Bändi on vaatinut Silveriaa vetämään pyyntönsä pois, mihin tämä ei The Blastin saamien pöytäkirjojen mukaan ole suostunut. SoundExchange on laittanut kaikki Kornin rahahanat kiinni asian selvittelyn ajaksi ja bändiltä on tähän mennessä jäänyt saamatta omien arvioidensa mukaan lähes 300 000 dollaria rojaltimaksuja.

Pitkään musiikkihommista kokonaan ulkona ollut Silveria on sillä välin lämmitellyt soittouraansa jo nyt hajonneessa Core 10 -yhtyeessä sekä tämän raunioille sittemmin perustetussa Bias-yhtyeessä.