Kotiteollisuus avaa baarin – pelkästään avausillan hurja suunnitelma on silkkaa neroutta!

Lappeenrantalaisen Kotiteollisuuden herrasmiehet eivät ole kovin monesti sylkeneet laseihin menneinä vuosina. Anteeksi, vuosikymmeninä.

Senkin vuoksi on varsin sopivaa, että jatkossa orkesterin jäsenistö saa istuskella kotikaupungissaan ”omassa baarissa”: bändi nimittäin avaa osuvasti nimetyn Hullu ukko -ravintolan myös eräitä muita paikallisia ravitsemusliikkeitä pyörittävän Goodsam-yhtiön kanssa.

Kotiteollisuus-rekvisiitalla(kin) koristeltu anniskeluravintola avaa ovensa tämän hetken tiedon mukaan syyskuun loppuun mennessä. Ja jos avausiltaman suunnitelma toteutuu, siitä puhutaan ”kylillä” vielä pitkään.

– Mietittiin tuossa, että ekana iltana tuopin hinta voisi olla kymmenen senttiä, eli eurolla saisi kymmenen lasillista. Ehkä kertaostoksen raja voisi samalla olla tuo kymmenen tuoppia, visioi rumpali Jari Sinkkonen ja jatkaa nauraen:

– Jengi voisi vähän pyöritellä päätään, kun ne tulisivat tiskille. ”Tuoppi, kiitos.” ”Olepa hyvä, se tekee sitten kymmenen senttiä.” ”Anteeksi…”

Sinkkonen painottaa, ettei ideaa ole vielä lyöty lukkoon.

– Niin, tämä on vasta alustava heitto, enkä menisi vielä laittamaan euroa tai jopa kahta säästöön tämän takia.

Entä nähdäänkö Kotiteollisuuden herroja ikinä tiskin takana, siis baarimikkoina?

– Jaa-a, tuskinpa vaan! Tai no, ehkä me kehittelemme joskus jotakin erikoisiltamia… Mutta asiakkaina meihin kyllä törmää.

Varmaa on joka tapauksessa se, että Kotiteollisuus järjestää uuden Valtatie 666 -albuminsa ennakkokuuntelutilaisuuden lappeenrantalaisessa kulttuuritila Nuijamiehessä torstaina 20.9. – siis tänään – kello kahdeksantoista.

– Ainakin osa yhtyeestä on paikalla, ja saatetaan jopa nimmaroida uusia levyjä, jos joku kauniisti pyytää. Albumia voi nimittäin ostaa Nuijamiehestä jo tänään.