Kotiteollisuus lavalle mieskuoron kanssa

7.7.2011 14:05

Kotiteollisuus soittaa Ilosaarirockissa spesiaalikeikan. Yhtyeen mukana lauteille nimittäin nousee 29 jäsentä käsittävä kuoro Joensuun Mieslaulajat. Spektaakkeli tapahtuu Ilosaarirockin Sulo-klubilla perjantaina 15. heinäkuuta.

Kotiteollisuus soittaa Ilosaarirockissa spesiaalikeikan. Yhtyeen mukana lauteille nimittäin nousee 29 jäsentä käsittävä kuoro Joensuun Mieslaulajat. Spektaakkeli tapahtuu Ilosaarirockin Sulo-klubilla perjantaina 15. heinäkuuta. Kahdenkymmenen euron hintaisia Sulo-klubin lippuja on edelleen saatavilla.

Idean takana on Kotiteollisuuden basisti Janne Hongisto.

– Keikka-ajatus syntyi muutamia viikkoja sitten Jokela-levyn julkistamisjuhlissa. Hongisto herkistyi kuullessaan mieskvartetin laulua ja esitti ajatuksen kuorosta Kotiteollisuuden keikalla. Minä olin jo aiemmin tehnyt jousisovituksia bändin levylle ja keikoille, joten pyysivät auttamaan tässäkin asiassa. Selvitin välittömästi mahdolliset kuorot ja Joensuun Mieslaulajat innostuivat ajatuksesta. Tällä hetkellä on käynnissä kuumeinen sovitusten viimeistely ja kohta päästään harjoittelemaan, muusikko Yari kertoo.

– Ei tällaista ole tullut vastaan koko kolmenkymmenen vuoden urani aikana. Kuoron ikähaitari ulottuu reilusta parikymppisestä ikäihmisiin. Vanhin laulaja taitaa olla 82-vuotias. On ollut mahtavaa, miten innostuneesti kuorolaiset ovat ottaneet ajatuksen vastaan. Varsinkin tekstien kautta Kotiteollisuuden kappaleet ovat avautuneet laulajille uudella tavalla ja esiintymiseen suhtaudutaan suurella kunnioituksella. Voi olla, että kuoro esiintyy välillä myös soolona, mutta selvitköön se kuitenkin vasta keikalla. Ollaan myös puhuttu, että keikka pitää taltioida. Sen verran ainutlaatuisesta tapauksesta on kyse.

Lisää luettavaa