Kotiteollisuus: Saiko Jouni Hynynen piparia vai ei?

14.12.2013 14:41

Kotiteollisuus päätti Naantalin Kaivohuoneelta 7. kesäkuuta käynnistyneen uransa pisimmän keikkaputken Tampereen Pakkahuoneelle perjantaina 13. joulukuuta (katso villejä tapahtumakuvia Soundin Facebookissa) ja uhkaavaan päivämäärään nähden kaikki sujui yllättävänkin mainiosti – ja tässä lausunnossa on otettu huomioon myös se, että illan avausnimenä soitti toinen lappeenrantalaisorkesteri Pronssinen Pokaali.

Tietämättömille kerrottakoon, että KT:n ja Pokaalin tarinat kietoutuivat toisiinsa jo historian alkuhämärissä – tai ainakin 90-luvulla – ja tästäkin johtuen täyden katastrofin ainekset olivat ilmassa. Sellaiseen ei kuitenkaan törmätty, nähtiin vain hilpeässä ”luokkaretki-hengessä” ympäriinsä toikkaroivia muusikoita. Niin ja yhteistyötä: Jouni Hynynen nimittäin kipusi estradille jo Pronssisen Pokaalin aikana, vahvistamaan entisestään tukevaa kitaraosastoa.

Mutta kuten sanottua, Kotiteollisuuden vuosi on nyt saavuttanut päätepisteensä. Millaisen arvosanan myöntäisitte itsellenne näin joulun alla?

– Kyllä minä kehtaan antaa yhdeksän miinuksen. Tällä hetkellä setä on kyllä kieltämättä vähän väsynyt, joten tauko tulee oikein sopivaan paikkaan, aloittaa Hynynen.

– Arvosana tästä vuodesta? Sellainen 8,5 tai 9-, arvioi puolestaan Jari Sinkkonen, kuulematta kollegansa kommenttia.

– Aivan hyvin on tämä vuosi sujunut. 9- lienee sopiva tuomio, ilmoittaa Janne Hongisto, täysin tietämättömänä työ- ja vapaa-ajan ystäviensä arvioista.

Kotiteollisuuden ensi vuosi on myös hiljalleen hahmottumassa. Hynysen ”meidän melkein kannattaisi taukoa pitää” -aprikoinnit eivät ole sittenkään käymässä toteen, ainakaan kovin laajassa mitassa.

– Pidimme juuri palaverin keikkamyyjämme Hannu Korhosen kanssa. Tässä vaiheessa päätimme soittaa keikkoja maaliskuun lopulta huhtikuun lopulle. Festarihommat starttaavat kesäkuun alussa ja päättyvät elokuun puolivälissä, mutta saatamme pitää kesälomaa ainakin parina viikonloppuna, laulajakitaristi kertoo.

– Ensi syksynä on puolestaan edessä studiohommia, mikäli saamme hahmoteltua ja treenattua uudet kappaleet edustuskuntoon.

Kotiteollisuuden ja Korhosen neuvottelupaikkana toimi viihtyisä tamperelaisravintola Telakka, joka tunnetaan muun muassa legendaarisen Motelli Skronklen kotipesänä. Yhtyeen edustustua sattuikin olemaan paikalla.

– Huomauttivat meille, että heidän mielestään Sotakoira II -albumillemme versioitu Skronkle-biisi Kone on todella onnistunut. Hemmetti, tulihan tuosta aivan järjettömän hieno fiilis, Hynynen kertoo.

Ai niin, saiko se laulajakitaristi piparia viimeisen keikan kunniaksi (tai muuten vaan)? Soundi ei valitettavasti osaa vastata, mutta ainakin Janne Hynynen sellaista kovasti tarjosi…

Lisää luettavaa