Kova kokoonpano jälleen liikekannalla: esittelyssä salaperäinen Inginmaa/Hypnomen -biisi Synnyin auringosta

16.8.2023 11:06

Soundi saa ilon ja kunnian tuoda ennakkokuunteluun kappaleen verran tasokasta kotimaista musiikkia. Laulaja Anna Inginmaa ja The Hypnomen -yhtye ovat jälleen yhdistäneet voimansa, ja tarjolla on toinen single tulevalta Maailma katoaa -albumilta. Kuuntele alempaa!

Tuore single Synnyin auringosta on kitaristi Pekka Laineen käsialaa. Biisi on sävelletty jo vuoden 2016 Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanon levylle Huominen on uni, mutta tuolloin sille ei löytynyt luontevaa paikkaa suuremman kokonaisuuden keskellä. Nyt koittaa sitten uusi yritys.

Synnyin auringosta -kappaleen mystinen tunnelma sai alkunsa jo kappaleen ensimmäisestä idusta. Laulun ensimmäiset sanat tipahtivat ’yläilmoista’, eli en tiedä mistä. ’Synnyin auringosta ja lankesin’. Ai mitä? Hämmästelin sanoja hetken ja tajusin, että käsissäni on erinomainen alkulause hippihenkiselle folk-kappaleelle”, Pekka Laine kertoo ja jatkaa:

”Kuulin mielessäni Annan lauluäänen ja bändin orgaanisen mullantuoksuisen soiton. Tarinan sävystä halusin sopivan savuisen. Kuka tai mikä stooria kertoo? Se jääköön kuulijan tulkinnan varaan.”

Myös Inginmaa on innoissaan uudesta kappaleesta.

”Kuulas laulumelodia sekä kappaleen mystisyydellä flirttaileva lyriikka yhdistettynä bändin rosoiseen soundiin on kiinnostava yhdistelmä”, laulaja sanoo.

Maailma katoaa -albumi julkaistaan vuonna 2024, ja sen myötä Inginmaa/Hypnomen aikoo suunnata myös keikoille. Niitä odotellessa!

Lisää luettavaa