Kovaa tekstiä vanhalta bändikaverilta – Jay Weinberg ei saa pelkkää kannustusta Slipknot-potkujen jälkeen

14.11.2023 07:00

Kun Jay Weinberg julkaisi sosiaalisessa mediassa pitkän viestin Slipknot-potkujensa jälkeen, ilmaantui päivityksen kommenttipuolelle runsaasti maineikkaita muusikoita lausumaan kannustavia sanoja. Muun muassa Mike Portnoy, Matt Sorum ja Eloy Casagrande tarjosivat Weinbergille tukea yllättävän käänteen jälkeen: ”Olet vasta pääsemässä vauhtiin, kaveri. Yksi ovi sulkeutuu ja toinen aukeaa”, Matt Sorum esimerkiksi runoili. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä kannustavalla tuulella. Against Me! -yhtyeen laulaja Laura Jane Grace tölväisi entistä bändikaveriaan melko terävästi X-viestipalvelussa. Weinberg oli mukana Against Men kokoonpanossa vuosina 2010–12, kunnes erosi yhtyeestä melko riitaisissa tunnelmissa.

”Jos totta, niin runollista oikeutta”, Laura Jane Grace kirjoitti. Myöhemmin laulaja lisäsi vielä: ”Voi, onko ikävää kun saat kuulla tuollaiset uutiset Twitteristä, little bitch boy.”

Grace viittaa mitä ilmeisimmin Weinbergin eroon Against Mestä, sillä rumpali julkisti eropäätöksensä vuonna 2012 sosiaalisessa mediassa ennen kuin puhui asiasta bändikavereidensa kanssa. Grace on myöhemmin poistanut tuoreen viestinsä, mutta asiasta kerrotaan muun muassa NME:ssö.

Weinbergin bändihistoriassa on muitakin hankalia vaiheita. Hän oli mukana esimerkiksi Madball-yhtyeessä vuonna 2010, mutta pesti jäi lyhytaikaiseksi ja orkesterin keulakuva Freddy Cricien tiedotti teiden erkanemisesta suorasanaisessa viestissä sosiaalisessa mediassa. ”En sano, että hän on huono rumpali, mutta totuus on, että hänellä on paljon opittavaa elämästä yleensä”, Cricien kirjoitti. Koko viestin voi lukea vaikka täältä.

Lisää luettavaa