Kovan luokan muusikot anteliaalla tuulella

Aikaisemminkin avokätistä hyväntekeväisyyttä harjoittanut Jon Bon Jovi on jatkanut valitsemallaan tiellä. Tampereella toukokuussa soittaneen Bon Jovin keulakuva on nimittäin lahjoittanut miljoona dollaria Yhdysvaltoja viime vuoden loppupuolella terrorisoineen hurrikaani Sandyn uhreille.

– Miljoona kuulostaa äkkiseltään isolta summalta, mutta sehän on oikeasti vain pisara valtameressä, laulaja vähätteli lahjoituspuheessaan.

Tampereen-keikan tunnelmia:

Toinen legendaarinen musiikkihahmo Morrissey on puolestaan lahjoittanut kymmenen tuhatta puntaa eläinoikeusjärjestö Petalle. Rahat ovat peräisin oikeudenkäynnistä, jota muusikko kävi julkkiskokki Gordon Ramsayn ohjelmaa vastaan. Kanteen syynä oli se, että Ramsayn ohjelmassa käytettiin vuonna 2011 luvatta The Smithsin Please, Please, Please Let Me Get What I Want -biisiä.

Morrisseyn haaste meni läpi ja PETA saa korvaukseksi vaaditun summan eli kymppitonnin. Tarkemmin sanottuna nämä rahat menevät kampanjaan, jossa vastustetaan foie grasin eli hanhenmaksan tuotantoa. Se onkin melkoisen julmaa touhua: eläimiä pakkosyötetään vain muutaman viikon ajan maksan koon kasvattamiseksi ennen niiden teurastamista.

Viime aikojen Morrissey-uutisiin kuuluu myös laulajan käyminen kuoleman porteilla alkuvuodesta. Muusikkohan joutui perumaan keikkoja ”terveysongelmien vuoksi”, mutta todellinen tilanne oli paljon vakavampi. Morrissey joutui muun muassa viettämään useita viikkoja tiputuksessa ja lääkärien mukaan taiteilija kävi ”todella lähellä kuolemaa”.