”Kuinka Tony vai sanoa tuollaista?” – Ex-Black Sabbath -rumpali ampuu alas selitykset siitä, miksi miestä ei jäähyväiskiertueella nähty

Bill Ward ei pidä entisten yhtyetovereidensa hänestä esittämistä väitteistä.

Bill Ward.

Alkuperäinen Black Sabbath -rumpali Bill Ward ei ole tyytyväinen Ozzy Osbournen ja Tony Iommin hänen soittokuntoaan ja terveyttään koskeviin väitöksiin, joilla perusteltiin miehen poissaoloa orkesterin jäähyväiskiertueelta. Ward ruotii asiaa tuoreessa Facebook-päivityksessään.

”Tony Iommin ja jotkin Ozzyn väitökset ovat halventavia ja piirtävät luonteestani ikävää kuvaa niin ihmisenä kuin muusikkonakin”, mies vuodattaa. ”Olen täysin eri mieltä heidän väitteistään. Heidän uskomuksensa poikkeavat vahvasti omista kokemuksistani, erityisesti vuonna 2011, jolloin kukaan ei nostanut kanssani esiin huolta terveydestäni tai soittokyvystäni.”

Vuonna 2011 alkuperäinen Black Sabbath ilmoitti palaavansa yhteen uuden albumin ja kiertueen merkeissä. Ward lähti kuitenkin pian nostelemaan, kertoen syyksi tyytymättömyytensä tarjottuun sopimukseen. Iommi ja Osbourne puolestaan totesivat Wardin olevan fyysisesti kyvytön suoriutumaan vaativasta heavy-legendan rumpalin pestistä. Tämä kaihertaa Wardin mieltä edelleen.

”Miten minut voitiin tuomita kykenemättömäksi rundaamaan, kun olimme tekemässä levyä?”, mies kummastelee. ”Kuinka minun terveysongelmani voitiin katsoa liian pahoiksi, kun mitään, mikä vaarantaisi pitkän kiertueen ei ollut? He kaikki tietävät paremmin kuin hyvin, kuinka tarkasti valmistaudun kiertueille. En tiennyt, että minu arvioitiin vuonna 2011, mikäli se todellakin pitää paikkansa.”

Erityisesti Wardin mieltä painaa Tony Iommin väitteet siitä, ettei Ward hänen mukaansa täysin tiedostanut ”kuinka rankkaa se tulisi hänelle olemaan”.

”Kuinka Tony vai sanoa tuollaista? Tiedän mitä kiertäminen vaatii. Olen ollut mukana asettamassa metallimusiikin fyysistä ja taidollista rimaa, joka päti silloin ja pätee yhä tänäkin päivänä. Mikä vähättelevä ja itsekeskeinen väite Tonyltä. Kuinka epätosi väite Tonyltä.”

Ward muisteli vielä Ozzy Osbournelta alkuvuodesta 2012 saamaansa puhelua, jossa solisti tiedusteli milloin Ward olisi valmis aloittamaan treenit. ”Miksi hän kysyisi moista, mikäli minut olisi tuomittu jo vuonna 2011 kykenemättömäksi hommiin?”

”Kadun Ozzyn kanssa menettämääni ystävyyttä. Kadun Tonyn kanssa menettämääni ystävyyttä. Olen otettu, että sain olla osa Black Sabbathia ja soittaa  Tony Iommin, Ozzy Osbournen ja Geezer Butlerin kanssa”, mies päättää kirjoituksensa.