Kuka hitto sai sen älynväläyksen, että Judas Priestin pitäisi jatkaa yhden kitaristin voimin? Syyllinen on löytynyt

4.2.2022 08:37

Tammikuussa tuli julkisuuteen hämmentävä tieto, että Judas Priest aikoisi jatkaa keikkailua yhden kitaristin voimin ilman viime vuosina mukana ollutta Andy Sneapiä. Ajatus tuomittiin sosiaalisessa mediassa melko yksimielisesti surkeaksi: sehän olisi vähän sama kuin kitaraharmonioistaan kuuluisa Iron Maiden lähtisi liikkeelle yhden kitaristin voimin. Kukaan ei siis ihmetellyt, kun bändi perui päätöksensä hivenen myöhemmin ja ilmoitti Sneapin jatkavan mukana.

Mutta kuka moisen idean oikein alun perin keksi? Ahne manageri? Muihin hommiin kaipaava Sneap itse? Ei suinkaan, vaan syyllinen on – Rob Halford!

Laulaja myöntää asian tuoreessa Billboardin haastattelussa. Halfordin mukaan ajatuksen takana oli idea juurille palaamisesta, sillä Judas Priest aloitti yhden kitaristin bändinä.

”Se ajatus tuli kokonaan minulta, ei lainkaan muulta yhtyeeltä. Tietysti se räjähti sitten silmilleni, vai mitä? Jos olisimme yrittäneet tehdä nyt jotain nelihenkisenä, se ei olisi tuntunut oikealta. Se olisi ollut naurettavaa, sekopäistä”, Halford sanoo.

”Otetaan nyt kuitenkin kuppi teetä ja rauhoitutaan, se on ollutta ja mennyttä. Tarkoitukseni olivat hyvät, mutta enpä minä ole ensimmäinen muusikko, jonka mieleen on pälkähtänyt jokin pähkähullu idea.”

Asia kunnossa, jatketaan eteenpäin. Jokohan se Priestin Suomen-keikka saataisiin onnistumaan viimein 8. kesäkuuta?

Lisää luettavaa