Kun The Curen Robert Smith päästetään valitsemaan rockfestivaalin esiintyjiä, on jälki hurjaa – kyllähän tuonne mielellään menisi

Kuva: Andy Vella

Jos satut olemaan synkkämielisen ja alakuloisen rock- ja popmusiikin ystävä, Briteissä olisi ensi kesänä sinulle asiallinen festivaali. Muun muassa Stereogum uutisoi, että The Curen Robert Smith on pestattu kuratoimaan tämänvuotinen Meltdown-festivaali Lontoossa, ja Smithin valitsema artistikattaus näyttää varsin asialliselta.

Mukana ovat niin My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, The Libertines, Deftones, The Notwist, Alcest, Mogwai, Manic Street Preachers, Kristin Hersh, Mono, The Psychedelic Furs, 65daysofstatic, The Anchoress, Kathryn Joseph, Placebo kuin The Churchkin. Lopulliseen bändiluetteloon kuuluu kaikkiaan 60 artistia, jotka esiintyvät Meltdownissa 10 päivän aikana.

”25. Meltdown-festivaalin kuratoiminen on ollut unelmien täyttymys, vaikka 60 upean artistin – monet näistä ovat omia suosikkejani – saaminen samaan tapahtumaan ei ole sujunut ilman haasteita”, Smith kirjoittaa tiedotteessa ja jatkaa:

”Joka kerta, kun yksi palapelin osa loksahtaa paikoilleen, nipistän itseäni – tämä oikeasti tapahtuu. Kun kokonaiskuva rakentuu, se on epäilemättä jotain toismaailmallista!”

Meltdownin aiempia kuratoijia ovat olleet muun muassa Laurie Anderson, David Bowie, Nick Cave, Patti Smith ja Jarvis Cocker.