Kurjia uutisia Yhdysvalloista: monen kovan metallibändin levyiltä tuttu Ralph Santolla sai sydänkohtauksen, on koomassa

1.6.2018 08:46

Huonoilla uutisilla lähtee tämä perjantai käyntiin, valitettavasti. Blabbermouth kertoo, että esimerkiksi Obituraryn, Iced Earthin ja Deiciden levyillä soittanut sekä Deathin kiertuekokoonpanossa vaikuttanut kitaristi Ralph Santolla sai tiistai-iltana sydänkohtauksen ja on sairaalahoidossa Yhdysvaltojen Floridassa. Santolla on hengityskoneessa ja koomassa.

Asiasta ilmoitti muusikon äiti Sue Santolla-Rocha Facebook-viestissä. ”Lauantaina Ralph luuli, että häntä olisi purrut hämähäkki. Hän meni lääkäriin, mutta pureman sijaan kysymys olikin verihyytymästä. Tiistaina hän sai sydänkohtauksen, John Rocha elvytti häntä kunnes ambulanssi saapui paikalle. Hänen sydämensä oli pysähtynyt, mutta se saatiin pumppaamaan uudelleen”, Santolla-Rocha kirjoittaa.

Äidin mukaan Santolla on nyt koomassa ja hengityskoneessa. Hän kykenisi hengittämään itsekin, mutta lääkärit eivät halua rasittaa miehen elimistöä liikaa. Santolla-Rocha pyytää, että hänen poikansa ystävät vierailisivat sairaalassa tapaamassa potilasta, koska tällainen kanssakäyminen voisi edistää koomasta selviytymistä.

Ralph Santolla on ollut mukana muun muassa kolmella Deiciden albumilla vuosina 2006–11, kolmella Obituaryn julkaisulla vuosina 2007–09, neljällä Millenium-yhtyeen tuotoksella vuosina 1997–2004 ja Iced Earthin levyllä The Glorious Burden (2004). Hän on 48-vuotias.

Lisää luettavaa