KYPCK:n ja monien muiden kovien yhtyeiden riveistä tuttu Erkki Seppänen sooloilee – Tarkista singlet nyt!

7.6.2019 20:21

Erkki Seppänen tunnetaan ennen kaikkea metallilaulajana, sillä mies on julkaissut lukuisia levyjä ja soittanut satoja keikkoja muun muassa KYPCK- ja Dreamtale-yhtyeiden riveissä.

Raskas musiikki on kuitenkin vain yksi Seppäsen kiinnostuksen kohteista, ja kesäkuusssa häneltä ilmestyy suomenkielinen soolodebyytti Demonijumala. Tämän linkin takana voi tutustua uuteen Alle roudan, rauhaan maan -videoon ja tekstin alta löytyy kappale Ruosteisena aamuna (Pienellä riskillä).

– Olen heittänyt runsaasti akustisia soolokeikkoja eri puolilla Suomea, ja setti on koostunut hevicovereiden ohella suomirockin klassikoista ja kevyemmästä popista. Sävelsin tätä kevyempää materiaalia nimenomaan omia esiintymisiä ajatellen, kertoo Seppänen.

Soolokeikat johtivat ideaan oman levyn tekemisestä.

– Tuli vain fiilis, että ”nyt akustinen kitara käteen ja mars kellariin säveltämään sekä tekstittämään”, hymähtää Seppänen.

– Levyltä löytyy niin henkilökohtaisia sanoituksia kuin kosmopoliittisia tarinoita ilmastonmuutoksesta, ympäristön tuhoutumisesta, rajakysymyksistä ja yhteiskunnan polarisaatiosta. Aiheiltaan vakavat tekstit on ajettu leikkisän ja positiivisen filtterin läpi, vähän Juicen tai Leevi And The Leavingsin hengessä. Että kun tässä nyt sitten kuollaan niin kaadutaan sentään bootsit jalassa ja hattu päässä!

Demonijumalalla rumpuja ja kitaroita soittavat Dreamtale-kuvioista tutut Janne Juutinen sekä Seppo Kolehmainen. Vierailijalistalta löytyvät esimerkiksi Absoluuttisen Nollapisteen Tomi Krutsin ja Aki Lääkkölä.

– Vierailijat toivat mukanaan uusia tuulia ja instrumentteja: haitaria, huilua, saksofonia, perkussioita ja niin edelleen. Hevissä ei juuri poiketa ”peruselementeistä”, mutta nyt halusin manata vanhoja demoneita ulos ja tuoda uusia sisään, sanoo Seppänen.

– Jossakin kohdassa kieltämättä mietin, että voinko julkaista tällaista musiikkia, mutta sitten muistin KYPCK-toveri Sami Lopakan viisaat sanat: ”Tuo on just se fiilis mitä muusikon pitääkin hakea!”

Lisää luettavaa