L.A. Guns -kitaristi muistelee kohtaamistaan väkevästi humaltuneen Metallica-keulakuvan kanssa – ”Hän kiistää tuon illan olemassaolon”

Rex Features/ Boston Schulz/Shutterstock/All Over Press

L.A. Guns -kitaristi Tracii Guns kertoo törmänneensä vuosien varrella useasti Metallican heppuihin ja kohtaamisten olleen aina yhtä miellyttävä kokemus.

”Kun julkaisimme ensimmäisen levymme poliisiopistossa, mielestäni kaikki paitsi Jason [Newsted] tulivat paikalle”, Guns muistelee radiokanava 96.7 KCAL-FM:n Wired In The Empire -ohjelman haastattelussa. ”He kaikki olivat siellä. He ovat aina olleet todella siistejä jätkiä. Ja aina kun näen kenet tahansa heistä, se on aina, että ’Hei, jäbä. Miten menee?’ Todella ystävällisiä ja maanläheisiä kavereita. Minä todella pidän Metallican kundeista.”

Vuosikymmenten takainen kohtaaminen ison M:n laulaja-kitaristi James Hetfieldin kanssa newyorkilaisessa baarissa on piirtynyt Gunsin mieleen.

”Annas kun kerron nopeasti yhden tarinan”, Guns sanoo. ”Olin New Yorkissa tekemässä promootiota [vuoden 1989] Cocked & Loaded -levylle, ja minulla oli [Metallican] mustan albumin ennakkoversio. Kävelin Scrap Bariin. Ainoa henkilö minun lisäkseni siellä oli James Hetfield. Menin hänen luokseen. Hän oli kännissä, mutta minä en. ’Tracii Guns’, Hän sanoi. [Minä kysyin] ’Promohommissa?’ ’Kyllä, kuinka niin?’ ’Sen takia minäkin olen täällä. Se on ainoa syy sille, että olemme yksin täällä baarissa, koska mitään muutakaan ei ole meneillään.’ ’Jep, niinhän se varmaan on’, hän tuumi.”

”Sanoin hänelle: ’Minulla on uusi levynne ja olen kuunnellut sitä paljon. Pidän siitä kovasti.’ ’Sinä aina teeskentelet pitäväsi Metallicasta. Et sinä Metallicasta tykkää’, hän sanoi. ’Enpä tiedä. En tiedä tykkäätkö. Olet vähän hienostuneempi.’ En koskaan unohda sitä. ’Hienostunut’. Olen hienostunut? ’Soitat Michael Schenkerin kaltaisten kavereiden kanssa.’ Olin, että ’James, minä tässä.’ Hän oli kännissä kuin undulaatti. Joka tapauksessa ainoa juttu mitä minä tuona iltana tein, oli vaakuuttaa hänelle että pidin Metallicasta. Epäilen ettei hän siltikään uskonut minua. Mutta seuraavan kerran kun näin häntä, kysyin: ’Muistatko kun olimme Scrap Barissa?’ ’En’, hän vastasi. ’Etkö tosiaan?’ ’En.’ Sanoin, että ’Olimme promohommissa.’ ’En’, hän tokaisi. Hän vain yksinkertaisesti kiistää tuon illan olemassaolon.”

L.A. Guns julkaisi viimeisimmän albuminsa nimeltään Checkered Past marraskuussa.