Lamb Of God -nokkamiehen tiivistys poliittisesta ilmapiiristä: ”Elämme Apinoiden planeetalla”

Pohjois-Amerikkaa kesällä yhdessä Slayerin ja Behemothin kanssa kiertävän Lamb Of God -yhtyeen laulaja Randy Blythe jutteli Rolling Stone -lehdessä musiikin ja kiertueen lisäksi tutusta kuumasta perunasta eli politiikasta. Suorapuheisena miehenä tunnettu Blythe toteaa Amerikan menneen totaalisen sekaisin presidentinvaalien jälkeen.

– Elämme Apinoiden planeetalla. Veljeni lähetti minulle pari päivää sitten videopätkää Trump-mielenosoituksista. Siinä yksi Trumpin vastustaja alkaa häiriköimään Trumpin kannattajia huutamalla kurkku suorana jotain sekavia. Sitten Trump-väki piirittää tämän kaverin ja alkaa pitää eläimellistä meteliä ja lopulta kaikki vain kirkuvat ja kiljuvat toisilleen, Blythe nauraa.

– Siinäpä onkin nykypäivän poliittinen keskustelu pähkinänkuoressaan. Elämme vittu Apinoiden planeetalla!

Slayer-nokkamies Tom Araya sai jokin aika sitten lokaa niskaansa postaillessaan yhtyeen Instagram-tilillä kuvia, jossa Trump oli liitetty vanhaan Slayer-promokuvaan. Araya myös kommentoi kärkkäästi saamaansa kritiikkiä. Blythen mielestä tässäkin asiassa tehtiin kärpäsestä härkänen ja se osoittaa, miten osapuolten pitäisi vain keskustella enemmän.

– Ihmiset menivät täysin sekaisin ja tyyliin polttivat Slayerin levyjä, kun Araya julkaisi sen kuvan. Eikö kenelläkään tullut edes hetkeksi mieleen, että kyseessä on Slayerin laulaja, kenties hän vain sohii ampiaispesää ja nauraa partaansa?

– Joka paikassa on äänekkäitä pieniä ryhmiä, eikä kukaan suostu järkevään ajatustenvaihtoon toistensa kanssa. Kongressissakaan ei olla keskusteltu kahdeksaan vuoteen. Mutta uskon että ennen pitkää tämä jännite purkautuu ja ihmiset tajuavat, että meidän pitää olla hetki ihmisiä ja puhua toisillemme, Blythe pohtii.